"Renault" pune punct parteneriatului cu "Better Place" Israel

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 mai 2013

"Renault" şi partenerul său japonez "Nissan Motor" Co. investesc un total de 4 miliarde euro în proiecte de vehicule electrice până în 2015.

"Renault" şi partenerul său japonez "Nissan Motor" Co. investesc un total de 4 miliarde euro în proiecte de vehicule electrice până în 2015.

"Renault" SA, al doilea mare producător de autoturisme din Franţa, pune punct unui parteneriat de cinci ani pe care l-a avut cu "Better Place" LLC din Israel, după ce operatorul de staţii de încărcare a vehiculelor electrice a anunţat că îşi închide activităţile, anunţă Bloomberg.

"Better Place" a depus cererea de lichidare la un tribunal din Tel Aviv, după ce nu a reuşit să atragă noi inves­tiţii, potrivit unui comunicat al companiei.

"Renault" şi "Better Place" au început să colaboreze în 2008, iar un an mai târziu anunţau că intenţionează să vândă 100.000 de modele Fluence ZE (primul vehicul electric realizat de constructorul francez de automobile), în Israel şi Danemarca, până în 2016. Parteneriatul a inclus dezvoltarea serviciului QuickDrop, prin care proprietarii de Renault Fluence puteau să schimbe în staţiile Better Place din fiecare ţară, în mai puţin de cinci minute, bateriile auto consumate cu unele noi.

"Regret ce s-a întâmplat", a declarat directorul executiv al "Renault", Carlos Ghosn, menţionând: "Acest lucru nu pune, însă, în discuţie iniţiativa noastră în sectorul vehiculelor electrice, nici nu pune sub semnul întrebării sprijinul nostru pentru operaţiunile de schimbare a bateriilor auto".

La rândul său, Gilles Normand, directorul operaţiunilor "Renault" Asia-Pacific, a afirmat: "În prezent acţionăm ca să continuăm asigurarea serviciilor post-vânzare pentru toate maşinile electrice în Israel, unde se desfăşoară peste 80% din activitatea Better Place. Investiţia noastră în parteneriat nu a fost semnificativă".

"Renault" a vândut 1.000 de maşini electrice Fluence în Israel şi 240 în Danemarca, potrivit afirmaţiilor făcute de Raluca Barb, purtător de cuvânt al "Renault". Aceasta a menţionat că proprietarii de vehicule îşi pot încărca în continuare maşinile la domiciliu, iar "Renault" va continua să ofere garanţii şi servicii de întreţinere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb