Respingerea moţiunii a "înverzit" preţurile futures de la Sibex

Decebal N. Todăriţă
Piaţa de Capital / 28 octombrie 2010

După două zile dominate de o direcţie preponderent negativă şi de un fond de incertitudine care a ţinut investitorii futures în expectativă, penultima sesiune a săptămânii a readus creşterile, deschiderea fiind una "verde". Optimismul participanţilor vine în condiţiile liniştirii, cel puţin temporare, a contextului politic după ce ieri, în Parlamentul României, moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie a fost respinsă, Guvernul Boc rămânând în funcţie. Acest fapt a influenţat "înverzirea" cotaţiilor futures, singurul element necunoscut fiind, în acest moment, cât va rezista acest val de optimism, potrivit unui comunicat Sibex remis redacţiei.

Aprecierile se înregistrau atât pe piaţa derivatului DESIF5, cât şi pe cea a derivatului pe indicele Dow Jones Industrial Average.

Pentru DESIF5, participanţii estimau după 30 de minute de la deschidere o creştere de 0,71% pe scadenţa decembrie şi una de 0,98% pentru iunie 2011, numărul total al contractelor fiind de aproape 300.

Pentru contractul futures pe Dow Jones, după închiderea puternic pe minus de ieri când, sub influenţa temerilor investitorilor din SUA faţă de planul FED de sprijinire a economiei americane, cotaţia de la Sibex pe decembrie a pierdut 113 puncte, coborând sub pragul de 11.000 de puncte, la nivelul de 10.990, deschiderea a fost una neaşteptat de optimistă. Astfel, la jumătate de oră de la debutul tranzacţiilor, cotaţia DEDJIA_RON decembrie câştiga 90 puncte ajungând la 11.080 puncte, în timp ce DEDJIA_RON martie 2011 se aprecia cu 114 puncte, valorând 11.035 puncte. Numărul contractelor pe acest simbol era de 225. Dacă pentru DESIF5 optimismul a fost adus de respingerea moţiunii, pentru derivatul Dow Jones creşterea se justifică prin corelarea cu preţul futures al indicelui din SUA care se situa de asemenea pe plus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb