Reţea de contrabandă de migranţi destructurată de procurorii DIICOT

Marius Constantin
Anticorupţie / 14 mai 2015

Procurorii DIICOT au colaborat cu poliţiştii de frontieră pentru a destructura un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere ilegală a frontierei de stat, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Din probele administrate a rezultat că activitatea infracţională a grupării era structurată pe două segmente. Primul segment avea rolul de a racola migranţii, de a-i prelua de pe teritoriul Bulgariei şi de a-i introduce ilegal în România, prin zona Giurgiu, urmând să îi transporte până în municipiul Bucureşti. Al doilea segment avea rolul de a prelua migranţii din locaţiile de cazare din Bucureşti, de a-i transporta până în zona de vest, la frontiera cu Ungaria, unde ulterior se organiza scoaterea ilegală din România.

Pentru a depista toţi membrii grupului infracţional, anchetatorii au avut nevoie de mai multe luni. Astfel în februarie 2015 poliţiştii de frontieră, sub coordonarea DIICOT, au efectuat percheziţii şi au adus la audieri 9 persoane, dintre care cinci cetăţeni români, doi irakieni, un sirian şi un bulgar. Procurorii menţionează că trei persoane sunt cercetate în stare de arest preventiv, cinci în stare de arest la domiciliu, iar o persoană se află sub control judiciar.

În cursul lunii aprilie 2015, a fost destructurat cel de-al doilea segment al reţelei care acţiona la frontiera de vest, când a fost organizat un flagrant, fiind depistate, la vama Borş, ascunse, în semiremorca unui tir, 11 persoane (9 bărbaţi, o femeie şi un copil), cetăţeni sirieni, irakieni şi un cetăţean palestinian, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 51 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Germania.

Cercetarea anchetatorilor a continuat şi în cursul zilei de ieri, 13.05.2015, când, pe raza localităţii Oinacu, judeţul Giurgiu, a fost oprit în trafic un autoturism marca VW Pasat, înmatriculat în Bulgaria, condus de către S. D., lucrător în cadrul S.P.F.Giurgiu. În urma controlului, în portbagajul autoturismului, au fost găsite ascunse două persoane, cetăţeni sirieni.

Procurorii DIICOT au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de inculpatul S.D., urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Pentru anihilarea acestei reţele, anchetatorii au colaborat constant cu Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb