Reuters: "Exporturile Germaniei au înregistrat o creştere peste aşteptări în luna ianuarie"

T.B.
Macroeconomie / 6 martie

Reuters: "Exporturile Germaniei au înregistrat o creştere peste aşteptări în luna ianuarie"

Exporturile Germaniei au înregistrat o creştere peste aşteptări la începutul anului, graţie unei cereri ridicate venite din ţările UE şi China, arată datele oficiale publicate miercuri de Oficiul federal de statistică (Destatis), informează Reuters.

Conform acestor date, exporturile Germaniei au crescut cu 6,3% în luna ianuarie comparativ cu luna decembrie. Este vorba de o revenire pe creştere după un declin de 4,5% în luna decembrie şi un rezultat mult mai bun decât avansul de 1,5% prognozat de analiştii intervievaţi de Reuters, transmite sursa.

Situaţia este similară în cazul importurilor Germaniei, care au crescut cu 3,6% de la o lună la alta, în contrast cu scăderea de 6,7% înregistrată în luna decembrie, şi dublu faţă de avansul de 1,8% prognozat de analişti, relatează reuters.

Graţie creşterii semnificative a exporturilor, balanţa comercială a Germaniei a înregistrat un surplus de 27,5 miliarde de euro în luna ianuarie, în creştere faţă de un surplus de 23,3 miliarde de euro în luna decembrie şi peste estimările analiştilor, care mizau pe un surplus de 21,5 miliarde de euro, conform sursei indicate.

Potrivit agerpres, "Economia germană orientată spre export beneficiază foarte puţin de pe urma actualelor evoluţii din economia globală. Există în continuare foarte mult loc de îmbunătăţire", a declarat Klaus Wohlrabe, director la institutul de cercetare Ifo.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre, transmite sursa relatată.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ce misto, e statistica,

    toata lumea gaseste ceva de interpretat "pozitiv" 

    1. “Dezastru”:-)…Deci exporturile au crescut fara gaz si petrol “ieftin” mujic:-)…Si economia/industria Germana nu a cazut/falimentat:-)…Si nu a inghetat nimeni toata iarna:-)…Si toti au fost cu burtile pline:-)

      September 26, 2023 - Dozens of truck drivers have staged a hunger strike in Germany, complaining they are not regularly being paid - Copyright AFP

      There's no more money, German minister tells rowdy farmers

      15 ian. 2024 — Germany's Finance Minister Christian Lindner took to the stage on Monday in front of thousands of jeering farmers protesting against tax increase 

      10 ian. 2024 — 6.1% of the population,o r5.1 million people in Germany, were affected by significant material and social deprivation in 2022.

      Burti pline pentru unii... dar pentru 21% dintre ei este foaaaame mare.

       

      As of 2015, poverty in Germany was at its highest since the German reunification (1990). Some 12.5 million Germans are n ow classified as poor. 

       

      16 mai 2023 — Just over 17.3 million people in Germany were affected by povertyo rsocial exclusion in 2022. This equated to 20.9% of the population, 

      Inca 5 milioane de saraci germani fac foamea din cauza politicilor recente ale guvernului, in plus peste cele 13 din 2015. 

      DW 6 iul. 2023 — 1 out of every 5 children in Germany is affected by poverty

      Si ce vrei sa spui cu asta ca e “saracie” in Germania pentru ca a renuntat la gazul “ieftin” mujic:-)?…Pai la cat gaz si petrol “ieftin” are mujicia, trebuia sa fie cea mai bogata tara de pe planeta si cand colo e la nivel de “Lumea a treia”:-)…30% din popultia mujica traieste la limita saraciei, cea mai redusa speranta de viata din Europa pentru mujici doar 62 de ani…Dupa standardele Europene, mujicul nu vede pensia:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb