REZULTATE EXIT POLL: Angela Merkel a câştigat alegerile cu 32,5% din voturi

S.I.
Internaţional / 24 septembrie 2017

Angela Merkel a câştigat alegerile cu 32,5% din voturi

Actualizare 19:03

Agela Merkel a câştigat alegerile cu 32,5%, potrivit primelor exit poll-uri. Pe locul al doilea se poziţionează Martin Schulz cu 20% din voturi.

Pe locul al treilea, cu 13,5% din voturi, se poziţionează formaţiunea Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta), urmată de Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta), cu 10,5%, şi Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga) cu 9,5% din voturi, potrivit unui exit-poll realizat pentru televiziunea publica ARD, citat de Digi24.

Die Linke, care are o doctrină de stânga, a obţinut 9% din voturi.

----

Actualizare 18:42 Prezenţa la vot, în scădere cu 0,3%, faţă de 2013

La multe secţii de vot se înregistrează o mai mare participare decât în 2013, relatează Biroul Electoral Federal. Per total însă, se observă o scădere de 0,3% faţă de alegerile parlamentare din 2013.

La alegerile prezente, un număr record de germani, circa o treime, a optat pentru votul prin corespondenţă, potrivit Hotnews.

În jurul orei 15:00, în secţia de votare de la Universitatea Humboldt din Berlin a votat şi cancelarul Angela Merkel, împreună cu soţul său, Joachim Sauer, fără a face vreo declaraţie ulterioară.

Deşi neregularităţile la votare sunt, până acum, rare şi minore, publicaţia Bild online scrie că, începând de ieri, conturi ruseşti pe Twitter impulsionează campania AfD, transmite Hotnews.

-----

Actualizare 17:16 Prezenţa la vot, uşor mai scăzută faţă de scrutinul din 2013

Prezenţa la urne în alegerile parlamentare desfăşurate astăzi în Germania era la ora locală 14:00 uşor mai scăzută faţă de prezenţa la aceeaşi oră în scrutinul de acum patru ani, a informat într-un comunicat Biroul Electoral Federal, citat de Reuters.

Mai exact, la 12:00 GMT (15:00, ora României), 41,1% dintre alegatorii înregistraţi au votat, comparativ cu 41,4% în 2013. Această statistică maschează însă o variaţie considerabilă în întreaga ţară. Cu puţin timp înainte, Renania de Nord-Westfalia, cel mai dens populat land german, a raportat o creştere de 3% a prezenţei la urne, potrivit Hotnews.

----

Actualizare 16:01 Angela Merkel a votat la o secţie din Berlin

-----

Actualizare 13:53 Martin Schulz: "Cred că şi astăzi, în ziua alegerilor, sunt oameni care încă se mai gândesc cui să îi dea votul"

Martin Schulz consideră că , astăzi, în ziua alegerilor, sunt oameni care încă se mai gândesc cui să îi dea votul, însă speră că mulţi alegători s-au hotărât în ultimele zile şi astăzi vor vota pentru el şi pentru partidul său.

Candidatul SPD a spus, potrivit Digi24: "Cred că şi astăzi, în ziua alegerilor, sunt oameni care încă se mai gândesc cui să îi dea votul. De aceea sper că mulţi alegători s-au hotărât în ultimele zile şi astăzi îşi vor da votul pentru mine şi pentru partidul meu".

Martin Schulz a votat în această dimineaţă, în landul său natal.

----

Actualizare 13:41 Preşedintele Germaniei: "Dacă nu votaţi, vor decide alţii în locul vostru"

Preşedintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, şi-a avertizat concetăţenii asupra pericolului pe care îl reprezintă apatia electorală declarând că, dacă aceştia nu votează, vor decide alţii în locul lor, transmite Digi24.

Steinmeier a afirmat că "acest vot este despre democraţie şi despre viitorul Europei".

Frank Walter Steinmeier a spus: "Este mai clar decât oricând. Acest vot este despre democraţie şi despre viitorul Europei".

-----

Actualizare 10:05 Birourile de vot pentru alegerile legislative din Germania s-au deschis

Birourile de votare s-au deschis azi dimineaţă în cadrul alegerilor legislative din Germania, la capătul cărora Angela Merkel este posibil să obţină cel de-al patrulea mandat de cancelar, acest scrutin fiind marcat de un avans al dreptei populiste, potrivit AFP.

Birourile de vot s-au deschis la ora locală 08:00 (06:00 GMT), astfel cei circa 61,5 milioane de alegători cu drept de vot, repartizaţi în 299 de circumscripţii electorale, au posibilitatea să-şi exprime opţiunea până la ora locală 18:00 (16:00 GMT), conform unui model care combină scrutinul majoritar cu cel proporţional, potrivit Agerpres.

(M.I.)

------

Alegerile federale germane din acest an au loc astăzi, pentru alegerea membrilor celui de-al nouăsprezecelea Bundestag.

Angela Merkel se îndreaptă spre al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, chiar dacă formaţiunea sa, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), nu va obţine majoritatea parlamentară după scrutinul de astăzi şi va avea nevoie de parteneri pentru coaliţia guvernamentală, transmite Româniatv.net.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, partidul Angelei Merkel - Uniunea Creştin-Democrată (CDU) -, şi filiala bavareză a acesteia - Uniunea Creştin-Socială (CSU) -, se vor plasa pe primul loc în scrutinul legislativ federal, fiind creditate cu 36%.

Pe locul doi în intenţiile de vot se situează Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), condus de Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, cu 23%.

La nivel personal, Angela Merkel este preferată de 48% dintre alegători pentru a rămâne cancelar, în timp ce Martin Schulz are o popularitate de 22%.

La nivel personal, Angela Merkel este preferată de 48% dintre alegători pentru a rămâne cancelar, în timp ce Martin Schulz are o popularitate de 22%.

Pe locul al treilea, cu 10% din intenţiile de vot, se poziţionează formaţiunea Die Linke, care are o doctrină de stânga, urmată de Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta), cu 9%, şi de partidul eurosceptic Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta), tot cu 9%. Formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga) este creditată cu 8%.

În acest context, partidul Angelei Merkel va putea opta pentru prelungirea coaliţiei guvernamentale cu Partidul Social-Democrat sau pentru o alianţă cu FDP şi ecologişti, conform Româniatv.net.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb