REZULTATE FINANCIARE KRUK, 2017: "Profit net de 19 milioane euro, în creştere cu 32%"

A.C.
Companii / 8 mai 2017

Rezultate financiare consolidate în primul trimestru al anului 2017

Rezultate financiare consolidate în primul trimestru al anului 2017

Grupul "Kruk", companie de management al creanţelor din Europa Centrală şi de Est, a făcut publice rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2017, iar în primul trimestru al anului 2017 a obţinut un profit net de aproximativ 19 milioane euro (80,1 milioane zloţi) , în creştere cu 32% comparativ cu perioada similară a anului precedent, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În primul trimestru, "Kruk" a obţinut un profit net care reprezintă aproape o treime din întregul profit net al anului 2016.

Reprezentanţii companiei transmit: "Grupul Kruk a investit 50,6 milioane euro (în creştere cu 234% comparativ cu perioada similară a anului precedent) în 15 portofolii de creanţe cu o valoare nominală totală de 0,9 miliarde euro. Astfel, 90% din investiţii au fost făcute pe pieţe internaţionale: România, Republica Cehă, Slovacia, Germania şi Italia".

Sumele colectate aferente portofoliilor achiziţionate au fost de aprox. 73 milioane Euro (în creştere cu 42% faţă de perioada similară a anului precedent). Pentru prima dată în istoria companiei, sumele colectate pe pieţele străine au fost mai mari decât sumele colectate pe piaţa de profil din Polonia.

Reprezentanţii Kruk au mai precizat: "Consiliul de Administraţie al Kruk a emis o rezoluţie prin care recomandă Adunării Generale plata unui dividend de 2 zloţi pe acţiune (totalizând aproximativ 8,9 milioane euro) din profitul înregistrat în anul 2016. Decizia de plată a dividendelor va fi luată pe data de 15 mai 2017. În T1 2017, acţiunile KRUK au fost selectate pentru a fi incluse în indexul WIG30, şi se regăsesc pe lista scurtă a rezervelor pentru WIG20. Deja, după sfârşitul primului trimestru, valoarea de piaţă a companiei a depăşit pentru prima oară pragul de 1,18 miliarde euro".

Piotr Krupa, preşedintele Consiliului de Administraţie al Kruk, a declarat: "După un început de an foarte bun suntem pe cale de a ne îndeplini obiectivele pentru 2017. În T1 ne-am concentrat pe îmbunătăţirea eficacităţii, pe achiziţiile foarte mari pentru începutul de an şi pe dezvoltarea activităţilor în Europa Occidentală. Portofoliile achiziţionate în afara Poloniei reprezintă 90% din achiziţiile totale, iar sumele recuperate aferente portofoliilor din străinătate reprezintă mai mult de 50%. Mă aştept ca acest trend să continue, deoarece ne dezvoltăm în continuare operaţiunile pe noile pieţe. Suntem în plin proces de recrutări în Italia şi Spania - la sfârşitul primului trimestru aveam deja peste 200 de angajaţi în aceste două ţări. Sunt convins că lună de lună vom identifica potenţialul nou al pieţelor pe care am intrat".

Potrivit sursei citate, cumpărarea unui portofoliu de 73.000 de cazuri de la banca IFIS a fost cea mai mare investiţie pe care Kruk a făcut-o în Italia, într-o singură tranzacţie. Din momentul intrării pe piaţa din Italia, până la sfârşitul primului trimestru 2017, Grupul Kruk a achiziţionat portofolii retail negarantate de la cele mai mari bănci, cu o sumă totală de 108,60 milioane euro.

Piotr Krupa a mai spus: "Diversificarea noastră geografică câştigă teren, iar instituţiile financiare europene devin din ce în ce mai interesate să-şi vândă portofoliile de creanţe. Banca Centrală Europeană a sugerat de curând că soluţionarea problemei creanţelor neperformante va fi o prioritate în 2017. O astfel de soluţie este necesară deoarece nivelul crescut al creanţelor neperformante sunt o ameninţare la adresa sistemului bancar european. Suntem pregătiţi pentru acestă provocare. Datorită extinderii geografice şi a portofoliului nostru semnificativ, suntem bine poziţionaţi în vederea participării la numeroase licitaţii şi astfel să facem cele mai bune achiziţii. Avem susţinerea unei structuri financiare eficiente şi a unei balanţe financiare ce ne conferă o poziţie confortabilă, având astfel posibilitatea să facem noi investiţii".

Reprezentanţii companiei au susţinut: "Pe 28 martie 2017, Consiliul de Administraţie al Kruk a decis să recomande Adunării Generale plata unui dividend de 2 zloţi per acţiune (în total aproximativ 8,9 milioane Euro), ce va fi distribuit către acţionari, din profitul net consolidat înregistrat în 2016. Restul profitului net va fi alocat fondurilor de rezervă statutare. Dacă acţionarii vor aproba această recomandare, acesta va fi cel de-al treilea an consecutiv în care compania va plăti devidende".

Potrivit sursei citate, Consiliul de Administraţie consideră că distribuţia de dividende şi suma acestora nu vor afecta planurile grupului de dezvoltare în continuare a activităţii, deoarece s-a ţinut cont atât de cerinţele viitoare de finanţare ale grupului, cât şi de nivelul actual al datoriei şi al situaţiei financiare generale. Pe 29 martie, Consiliul de Supraveghere a emis un punct de vedere favorabil privind recomandarea făcută. Decizia de plată a dividendelor va fi luată de Adunarea Generală ce va avea loc pe data de 15 mai 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb