REZULTATE FINANCIARE LA NOUĂ LUNI Afacerile Rompetrol Rafinare au stagnat în primele nouă luni, la 3,4 miliarde dolari

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2013

Rompetrol Rafinare (RRC) a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri în stagnare, la 3,4 miliarde dolari, şi pierderi de 86,1 milioane dolari, cu 25% mai mici faţă de rezultatul negativ de 115 milioane dolari raportat în perioada similară a anului trecut.

Pe partea de rafinare, afacerile companiei s-au redus cu 4,5%, de la 3,16 miliarde dolari, la 3,02 miliarde dolari, din cauza scăderii cotaţiilor internaţionale ale produselor petroliere, dar şi a opririi planificate a activităţii de producţie a rafinăriei Petromidia în lunile martie-aprilie.

În acelaşi timp, pierderile din activitatea de rafinare au scăzut cu 11,5%, de la 88,5 milioane dolari la 78,3 milioane dolari.

Vânzările totale de carburanţi au însumat 2,1 milioane tone, nivel similar celui din primele nouă luni din 2012, din care 45% au reprezentat exporturile, iar 55% vânzările pe piaţa internă.

Pe segmentul de distribuţie, care include activitatea subsidiarelor Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas, Rompetrol Rafinare a raportat o cifră de afaceri brută de 2,1 miliarde dolari, în creştere cu 8% de la 1,9 miliarde dolari în primele nouă luni din 2012.

Compania a obţinut pe partea de distribuţie a carburanţilor un profit net de 2,6 milioane dolari, de la pierderi de 26,4 milioane dolari în perioada ianuarie-septembrie 2012.

În sectorul petrochimic, compania a avut o cifră de afaceri brută de 171,4 milioane dolari, cu 4% mai mică faţă de 179 milioane dolari în primele nouă luni ale anului trecut.

Pierderile aferente activităţii de petrochimie au scăzut de aproape două ori, de la 16,1 milioane dolari la 8,5 milioane dolari.

Comunicatul remis redacţiei precizează că Rompetrol Rafinare a contribuit în primele nouă luni cu 997 milioane dolari la bugetul de stat.

Rezultatele sunt neauditate şi consolidate, iar raportarea a fost realizată conform Standardelor Internaţionale de RaportareFinanciară (IFRS), potrivit unui comunicat al companiei. Compania Rompetrol Rafinare este parte a grupului Rompetrol, deţinut de compania petrolieră de stat KazMunayGas din Kazahstan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da, ne pregatim de insolventa dupa ce am redus creanta statului. Dumi, ramane cum am stabilit !

    Oops, cred ca am spus ceva ce nu trebuia ... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb