Bursa de Valori Bucureşti a încheiat primele trei luni ale acestui an cu un profit net consolidat de 40.000 lei, în scădere cu 98% faţă de profitul de 1,95 milioane lei raportat la finele primului trimestru din 2015, conform rezultatelor publicate pe site-ul propriu.
Profitul operaţional a fost, în perioada ianuarie - martie 2016, de 360.000 lei, în condiţiile scăderii valorii tranzacţiilor "ca reacţie la un context internaţional nefavorabil care a transmis unde de incertitudine pe pieţele financiare din toată lumea", potrivit reprezentanţilor bursei, relatează Agerpres. Activitatea de tranzacţionare s-a redus în perioada analizată, valoarea totală a tranzacţiilor, pe toate pieţele, atingând un nivel de aproximativ 2 miliarde lei, cu 12% mai redusă faţă de primul trimestru al anului trecut.
Veniturile operaţionale ale Grupului BVB au înregistrat o scădere cu 11% în primele trei luni ale anului faţă de perioada similară a anului 2015, până la un nivel de 6,49 milioane lei.
Veniturile generate de BVB, reprezentând segmentul de tranzacţionare al Grupului, au fost de 3,64 milioane lei (excluzând tranzacţiile intra-grup), în scădere cu 11% faţă de primul trimestru al anului 2015. Scăderea veniturilor a fost, de asemenea, determinată de reducerea veniturilor din segmentul de servicii de registru, care s-au diminuat de la 1,12 milioane lei la 760.000 lei. Veniturile din segmentul de post-tranzacţionare s-au păstrat constante faţă de aceeaşi perioadă din anul 2015, respectiv 1,97 milioane lei.
Cheltuielile operaţionale au cumulat 6,13 milioane lei, în scădere cu 9% faţă de primele trei luni ale anului trecut, ca urmare a reducerii cheltuielilor variabile. Cheltuielile nete financiare de 250.000 lei, generate în principal de diferenţele nefavorabile nerealizate de curs valutar din reevaluarea instrumentelor financiare în valută în suma de 880.000 lei, faţă de 1,14 milioane lei diferenţe favorabile în primele trei luni din 2015, au redus de asemenea profitabilitatea Grupului.
1. Noi nu ne vindem tara; dam managementul pe mana s
(mesaj trimis de anonim în data de 13.05.2016, 08:33)
Este ceva normal; rezultatul managementului strain, sa nu ne asteptam sa ne ajute strainii.
1.1. n-o vindem, s-o putem fura!!! (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de patrrrrrr(...)rrrrrrridiotu în data de 14.05.2016, 00:28)
da, manajmentu străin e incompetent.
manajmentu mioritic în schimb e corupt, adică hoț, hoție care în unele cazuri se termină cu omucidere.
ca atare prefer incompetența hoției, măi dragă!
2. fără titlu
(mesaj trimis de thunder în data de 13.05.2016, 16:20)
Cateodata cand esti idiot ti-o mai si furi. Cata gaura aduce BVB-ul asta marilor actionari ai sai? Meritat, atat timp cat acestia voteaza re-investirea unui CA care si-a dovedit incompetenta cu varf si indesat. Trecand peste faptul ca NU LISTAREA SOCIETATILOR DE STAT ar trebui sa fie scopul bursei ci atragerea de companii private care sa isi poata finanta activitatea, rulajele, evolutia indicelui si starea generala de sictir sunt cel putin in parte cauzate de inertia si platitudinea undei conduceri fara imaginatie, drive si energie. Si apropos, Pan Sobolewski: vezi tu sa nu iti rezolve problemele listarea Hidroelectrica... Pai, unde are FP detineri importante nu mai cumpara nici dracu'... Nu mai mentionam ca la HE se pot aduce aport la capital fundurile lacurilor formate la baraje ;)