Rezultatele Dell şi HP calmează temerile legate de scăderea cererii pentru tehnologie

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2010

Rezultatele Dell şi HP calmează temerile legate de scăderea cererii pentru tehnologie

Rapoartele financiare prezentate joi în SUA de Dell şi HP au redus temerile legate de scăderea cererii pentru tehnologie, ambele companii anunţând rezultate solide pe segmentul corporate şi probleme mici, neglijabile în zona de consum, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Cei doi giganţi ai industriei IT au fost puşi în faţa unor întrebări privind revenirea cheltuielilor destinate acestui sector, după ce directorul general al Cisco Systems, John Chambers, a avertizat săptămâna trecută despre "un grad neobişnuit de incertitudine" în economia globală.

Analiştii susţin că temerile privind revenirea cheltuielilor de consum persistă, pe fondul frânării creşterii economice din Europa, China şi Statele Unite.

Directorii generali ai celor mai mari producători de computere din SUA au minimalizat însă astfel de îngrijorări, deşi acţiunile Dell au scăzut cu 3% din cauza marjelor sub aşteptări raportate, în timp ce titlurile HP au pierdut 1% din valoare.

"Am văzut o sezonalitate trimes­trială mai bună decât în mod normal, dar şi performanţe bine echilibrate în toate regiunile noastre", a declarat directorul general interimar al HP, Cathie Lesjak.

Lesjak a abordat de asemenea şi problema succesiunii în postul de CEO, după ce Mark Hurd a fost forţat în urmă cu două săptămâni să demisioneze din cauza unor neconcordanţe pe rapoartele de cheltuieli în legătură cu o presupusă relaţie a directorului cu o fostă actriţă care ar fi dorit un contract de marketing cu HP.

Deşi scandalul şi plecarea lui Hurd au afectat imaginea HP, compania încearcă să depăşească momentul şi a angajat miercuri o firmă de headhunting pentru a căuta un nou CEO.

Lesjak a declarat că HP "priveşte cu încredere în viitor, şi nu în trecut", şi a reiterat că acţionarii susţin compania. Ea a sugerat de asemenea că HP nu va cere schimbări majore din partea noului lider, deoarece strategia lui Hurd s-a dovedit câştigătoare.

Veniturile HP au crescut cu 11% în trimestrul al treilea fiscal (perioada aprilie-iunie), la 30,7 miliarde de dolari, de la 27,6 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită vânzărilor solide de servere, soluţii de stocare şi PC-uri.

Profitul net al companiei a urcat cu 15%, de la 2,2 miliarde de dolari la 2,6 miliarde de dolari.

Dell s-a concentrat de asemenea pe viitor, directorul financiar al companiei, Brian Gladden, arătând că ciclul de business din sectorul corporate evoluează conform estimărilor, iar costurile cu componentele ar putea începe să scadă în cel de-al treilea şi cel de-al patrulea trimestru fiscal.

Dell a depăşit estimările de pe Wall Street cu un profit net de 545 milioane de dolari şi venituri de 15,53 miliarde de dolari, în urcare cu 16%, respectiv 22% faţă de cifrele raportate pentru trimestrul al doilea din 2009.

Compania anticipează continuarea creşterii cererii pentru PC-uri din partea clienţilor corporate, iar rezultatele din trimestrul al treilea vor fi sprijinite de "îmbunătăţiri sezoniere", datorită vânzărilor către guvernul federal din Statele Unite şi către companii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb