RISC DE INFRINGEMENT Autorităţile române au transpus incorect o directivă privind spălarea banilor

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 18 iulie 2022

Autorităţile române au transpus incorect o directivă privind spălarea banilor

Comisia Europeană a trimis, vineri, un aviz motivat autorităţilor de la Bucureşti, din cauză că acestea au transpus incorect în legislaţia internă cea de-a cincea Directivă privind combaterea spălării banilor. Prin actele normative adoptate de Parlament şi Guvern au fost scutite mai multe categorii de entităţi corporative şi de alte entităţi juridice de obligaţia de a-şi declara beneficiarii efectivi ("beneficiarii reali") într-un registru central, scutiri care nu sunt prevăzute de directivă, se arată într-un comunicat de presă al Executivului european.

Cea de-a cincea Directivă privind combaterea spălării banilor consolidează standardele Uniunii Europene în ceea ce priveşte transparenţa informaţiilor referitoare la proprietatea efectivă şi includerea lor în registre centrale. Directiva solicită statelor membre să se asigure că entităţile corporative şi alte entităţi juridice înregistrate pe teritoriul lor obţin şi deţin informaţii adecvate, corecte şi actualizate cu privire la beneficiarul lor real, inclusiv detaliile intereselor generatoare de beneficii deţinute. Normele privind combaterea spălării banilor sunt esenţiale în lupta împotriva spălării banilor şi a finanţării terorismului.

"Lacunele legislative dintr-un stat membru afectează UE în ansamblul său. Din acest motiv, normele UE trebuie puse în aplicare şi aplicarea lor trebuie supravegheată în mod eficient, pentru a se combate criminalitatea şi a se asigura protecţia sistemului nostru financiar. România are acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi a lua măsurile necesare. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la acest caz", se mai arată în comunicatul de presă citat.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cel mai bun exemplu sunt SIF-urile. Este o încrengătură sordidă acolo pe care numai un ASF corupt il poate apăra.

    Sa încerce cu DERO

    > Autorităţile române au transpus incorect o directivă privind spălarea banilor

    A, speram ca e legat de ceva concret, respectiv modul stupid in care ei s-au gandit sa ceara tuturor persoanelor juridice sa-si declare anual detinatorii reali chiar daca sunt in continuare (surpriza!) chiar asociatii in firma. 

    Sau in modul dubios in care s-a cerut inscrierea la agentia de spalare de bani care doar a colectat niste date sa fie si la ei. 

    Dar nu, UE se leaga de prostii. Prostiile locale nu-i intereseaza pe ei. "Afaceri interne" cum s-ar zice. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb