Roaming-ul naţional - o soluţie pentru asigurarea competiţiei în telefonia mobilă

Ana Bâtcă
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 8 februarie 2006

Competiţia în domeniul telefoniei fixe din ţara noastră se află într-o fază incipientă, în condiţiile în care operatorii alternativi abia au început să intre pe piaţă, susţine Dan Cristian Georgescu, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANRC). Domnia sa a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe, că despre o concurenţă reală în acest sector se va putea vorbi doar în momentul cînd cel puţin 20% din utilizatorii telefoniei fixe vor fi abonaţi ai operatorilor alternativi. Menţionăm faptul că "Romtelecom" are, în prezent, o cotă de piaţă de peste 95%.

Spre deosebire de reţeaua de telefonie fixă, domnul Georgescu spune că piaţa telefoniei mobile a devenit foarte dinamică în ultimii ani, numărul posesorilor unui telefon mobil depăşindu-l de patru ori pe cel al abonaţilor la telefonia fixă. Cu toate acestea, preşedintele ANRC susţine că nici prezenţa a doi mari operatori nu asigură o deschidere către o competiţie reală, în condiţiile în care tarifele la telefonia mobilă, deşi mici în comparaţie cu cele practicate în statele Uniunii Europene, sînt mari faţă de nivelul de viaţă şi puterea de cumpărare din ţara noastră. Una din soluţiile avute în vedere de ANRC în acest sens este stabilirea tarifelor de interconectare şi pentru telefonia mobilă, similar celor stabilite de autoritate pentru reţeaua de telefonie fixă.

Pentru dezvoltarea competiţiei în domeniul telefoniei mobile, Dan Cristian Georgescu propune introducerea unor noi operatori pe reţelele existente, fapt ce ar asigura reducerea tarifelor. Acest lucru ar însemna asigurarea serviciilor de roaming naţional, similar celui internaţional, adică dacă reţelele unui operator nu acoperă tot teritoriul ţării, utilizatorul să poată trece pe reţeaua altui operator funcţional în acea zonă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb