Români blocaţi pe Aeroportul Lisabona după ce TAP Portugal a anulat cursa

Mina Irina
Companii #Transporturi / 7 septembrie 2017

Români blocaţi pe Aeroportul Lisabona după ce TAP Portugal a anulat cursa

Actualizare 13:35 MAE: O cursă specială va aduce la Bucureşti aproape 160 de pasageri rămaşi la Lisabona după anularea zborului TAP Portugal

O cursă aeriană specială îi va aduce la Bucureşti pe pasagerii zborului TAB Portugal care sunt blocaţi de ieri seară pe aeroportul din Lisabona, după anularea cursei, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizând că 16 din cei 175 de pasageri au plecat deja spre România, iar restul vor veni cu această cursă specială, programată pentru ora locală 13:00 (15:00, ora României), potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul MAE.

În document se arată: "Urmare a demersurilor susţinute de către misiunea diplomatică pe lângă compania aeriană TAP, precum si a contactului permanent cu autorităţile relevante portugheze, a fost obţinută confirmarea din partea TAP si a Ministerului infrastructurii si planificării portughez cu privire la organizarea unei curse speciale către Bucureşti, cu plecare la orele 13:00 (ora locală), care urmează să transporte în România pasagerii zborului anulat".

Potrivit acestora, încă de la semnalarea situaţiei, o echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat la aeroport, aflându-se în permanentă legătură cu compania aeriană responsabilă, cu cetăţenii români, precum şi cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT). Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice s-au asigurat că cetăţenilor români le-au fost puse la dispoziţie alimente.

Dintre cei 175 de pasageri ai cursei anulate,16 au plecat deja spre România pe alte rute de zbor, restul urmând să se îmbarce în cursa specială pusă la dispoziţie de compania TAP Portugal, mai spune MAE. Instituţia adaugă că echipa misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români vor fi îmbarcaţi spre România, conform sursei citate.

(M.I.)

------

Câteva zeci de turişti români sunt blocaţi pe Aeroportul din Lisabona de miercuri seară, după ce cursa aeriană care trebuia să îi aducă la Bucureşti a fost anulată.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, azi dimineaţă, că are în atenţie acest caz şi că o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu "alte curse aeriene alternative", potrivit News.ro.

De asemenea, peste 250 de persoane care ar fi urmat să plece joi dimineaţă de la Bucureşti spre Lisabona au aflat în aeroport că zborul a fost anulat.

Cursa aeriană Lisabona-Bucureşti aparţinând companiei TAP Portugal urma să decoleze din capitala Portugaliei miercuri seară, în jurul orei 24.00, însă turiştilor li s-a spus că zborul va fi amânat. Ulterior, ei au aflat că zborul a fost anulat, neprimind explicaţii legate de motivele acestei situaţii.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi dimineaţă, că Ambasada României în Portugalia are în atenţie situaţia cetăţenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflaţi pe aeroportul din Lisabona.

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat la aeroport, în cursul nopţii, pentru discuţii cu reprezentanţii companiei aeriene şi cu cetăţenii români, iar conform informaţiilor obţinute până la acest moment, o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative, spun reprezentanţii MAE.

Potrivit acestora, reprezentanţii companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative, iar echipa misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români urmează să fie îmbarcaţi spre România.

"Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine contactul neîntrerupt cu compania aeriană şi cetăţenii români, acordând asistenţa consulară necesară", adaugă Ministerul de Externe.

De asemenea, cursa aeriană TAP Portugal care trebuia să plece joi dimineaţă de la Bucureşti către Lisabona a fost anulată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de compania Aeroporturi Bucureşti, compania aeriană TAP Portugal a anulat cursa TAP 1324/1325 Lisabona - Bucureşti - Lisabona, iar cei 254 de pasageri care urmau să plece la ora 07.00 de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti către Lisabona sunt asistaţi de agentul de handling care deserveşte compania aeriană şi de personal al aeroportului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb