România ocupă locul cinci în regiune în Top 500 Europa Centrală

F.A.
Macroeconomie / 10 septembrie 2009

România ocupă locul 5 în regiune în Top 500 Europa Centrală, cu 34 de companii, iar cifra de afaceri cumulată a celor mai mari companii româneşti a crescut cu aproape 28% la circa 39 miliarde de euro, la sfârşitul anului 2008, potrivit unui studiu Deloitte România.

Potrivit studiului Deloitte, România îşi consolidează poziţia în Top 500 Europa Centrală, cu 34 de companii Petrom, Rompetrol, Automobile Dacia, ArcelorMittal şi Metro rămân lideri de clasament în România.

De asemenea, România şi-a consolidat prezenţa în mediul de afaceri central-european, înregistrând o creştere a numărului de companii prezente în Topul Deloitte al celor mai mari 500 de companii din regiune (34 de companii, faţă de 30 în 2008). Totodată, cifra de afaceri cumulată a celor mai mari companii româneşti a crescut cu aproape 28% la circa 39 miliarde de Euro, conform datelor financiare disponibile la sfârşitul lui 2008.

"România rămâne pe locul cinci ca nivel de reprezentare în Top 500 Europa Centrală. Faţă de anul 2007, când Deloitte a lansat acest proiect pe plan regional, numărul companiilor româneşti cu cifre de afaceri de peste un miliard de euro a crescut de la 9 la 14. Totodată, remarcăm intrarea în clasamentul din acest an a două companii cu acţionariat românesc. Aceste rezultate dovedesc că mediul de afaceri local se maturizează şi începe să îşi exploateze potenţialul", spune preşedintele Deloitte România, George Mucibabici.

Potrivit acestuia, rezultatele din 2009 vor reflecta impactul crizei economice globale care s-a resimţit şi în regiune începând cu ultimul trimestru al anului trecut.

Deloitte mai arată că din punctul de vedere al abilităţii de redresare şi ieşirii din recesiune.Compania a împărţit regiunea în trei grupe, Polonia este un caz special, reprezentând un grup în sine, pentru ca a reuşit să evite intrarea în recesiune, raportând creşteri ale Produsului Intern Brut atât în primul, cât şi în al doilea trimestru din 2009 (+0,8%, respectiv +1,1%). România face parte din categoria ţărilor care au şanse de recuperare rapidă, alături de Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Moldova, Muntenegru, Slovenia şi Slovacia. Provocări considerabile ar putea întâmpina statele incluse în al treilea grup: Croaţia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Serbia şi Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb