România a fost prezentă la cel de-al 61-lea Congres organizat de Consiliul European Regional Science Association (ERSA) la Pecs, în Ungaria, în perioada 22-26 august, printr-o delegaţie condusă de consilierul de stat Laszlo Borbely, potrivit Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, notează Agerpres.
Cu aproximativ 800 de participanţi în fiecare an de pe toate continentele, congresele ERSA au devenit cel mai mare eveniment academic de ştiinţă regională la nivel mondial, anul acesta tema fiind "Disparităţi într-o lume în digitalizare (post-Covid): reţele, antreprenoriat şi dezvoltare regională", arată sursa citată.
În cadrul reuniunii, precizează sursa citată, Laszlo Borbely a avut rolul de co-preşedinte la masa rotundă intitulată "Tendinţe actuale şi direcţii viitoare de cercetare ale ecosisteme antreprenoriale" şi a fost invitatul special al sesiunii "Multi-Level Governance through the Core Network for Sustainable Development - Building Green and Digital Skills for Sustainability".
"Relaţia pe care am construit-o cu mediul academic, de cercetare, dezvoltare şi inovare, a fost pentru noi un instrument cheie în implementarea Agendei 2030. Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă, format din experţi din medii ştiinţifice, poate fi exemplu de bună practică la nivel regional. Atunci când ne-am asumat coordonarea implementării Agendei 2030, dincolo de paşii legislativi, am luat în calcul toţi factorii relevanţi ai societăţii şi am deschis căi de comunicare cu toată lumea. Am intuit că numai aşa putem ajunge la un număr cât mai mare de oameni. Domeniul cercetării din România se confruntă încă cu multe dificultăţi iar finanţarea este cea mai mică din UE, raportat la populaţie. Trebuie să acordăm cu toţii o mai mare atenţie sectorului care are potenţialul de a oferi soluţiile la problemele cu care ne confruntăm. Numai ascultând, cooperând şi găsind împreună soluţii putem avea succes în promovarea acestei paradigme şi în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă", a declarat Laszlo Borbely.
Totodată, consilierul de stat a avut o întâlnire cu Andre Torre, preşedintele prestigioasei asociaţii ERSA, cu care a convenit că va exista o colaborare aplicată pe viitor, în spiritul dezvoltării durabile. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă va beneficia astfel de expertiza celor peste 20 de asociaţii active membre ERSA, formate din academicieni, cercetători şi profesionişti din toată lumea.
Delegaţia României a participat la lucrările Congresului pe întreaga perioadă de desfăşurare.
1. Reprezentant EXCEPTIONAL
(mesaj trimis de Dok în data de 25.08.2022, 18:49)
Reprezentant al tarii??
Un politruc de slaba calitate