Romania Property Fund a cerut suspendarea acţiunilor proprii la bursa AIM

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie 2010

Romania Property Fund a solicitat, ieri, suspendarea imediată de la tranzacţionare a acţiunilor proprii la bursa AIM, ca urmare a incertitudinilor legate de situaţia sa financiară.

Compania de investiţii în domeniul imobiliar trebuie să prezinte acţionarilor, până la 30 iunie, datele financiare auditate valabile la 31 decembrie 2009, se arată într-un anunţ al Romania Property Fund, citat de Mediafax.

Conducerea fondului precizează că, având în vedere situaţia sa financiară şi discuţiile cu auditorii, documentele nu vor include confirmarea faptului că Romania Property Fund va continua activitatea în structura actuală.

În prezent, la nivelul companiei au loc discuţii în vederea restructurării şi strângerii de fonduri.

Aceste propuneri ar reprezenta procesul invers al unei preluări, iar reluarea tranzacţionării acţiunilor companiei poate avea loc numai după publicarea de către Romania Property Fund a unei cereri de readmisie, care să conţină detaliile propunerii şi acordul acţionarilor.

La acel moment ar urmă să fie publicate şi datele financiare auditate ale companiei.

Dacă propunerile nu se vor concretiza, conducerea Romania Property Fund se aşteaptă ca acesta să fie pus sub administraţie.

În decembrie 2009, Lewis Charles Romania Property Fund şi-a schimbat denumirea în Romania Property Fund, rămânând însă sub administrarea Lewis Charles Securities, o firmă înregistrată în Guersney, Channel Islands.

În martie 2010, Romania Property Fund a anunţat că are probleme financiare şi a renunţat la acordul de management cu Lewis Charles Securities, dar nu a desemnat un nou administrator, pentru a minimiza cheltuielile şi a eficientiza afacerile fondului într-o perioadă în care operaţiunile sunt "limitate".

Fondul a vândut, în martie 2009, companiei Blackpearl Property Limited, proiectul centrului comercial Zenith din Ploieşti, a cărui construcţie a fost amânată pentru că investitorul nu a reuşit să atragă surse de finanţare pentru dezvoltare. Fondul a păstrat, în urma tranzacţiei, dreptul la 50% din profiturile generate de proiect.

Blackpearl a informat ulterior fondul că proiectul nu este viabil în forma iniţială, urmând să fie realizat un nou studiu de fezabilitate.

Fondul de investiţii a fost înfiinţat în 2007, pentru o perioadă de 14 ani, urmând să fie lichidat la sfârşitul acestei perioade.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb