ZIARUL BURSA

11 iunie 2010
Ediţia din 15.08.2024
Petrochimia de la "Petrom", mega-afacere pentru "Oltchim"

Petrochimia de la "Petrom", mega-afacere pentru "Oltchim"

ŞTEFANIA CIOCÎRLANPiaţa de Capital / 11 iunie 2010

Acţionarii "Oltchim" au motive de bucurie după doar şase luni de la preluarea diviziei de petrochimie "Arpechim" de la "Petrom", căci societatea "SHM Smith Hodkinson" a reevaluat activele achiziţionate la 89,5 milioane de euro, de cel puţin şapte ori mai mult faţă de preţul pe care "Oltchim" l-a plătit în decembrie 2009.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"Conpet" Ploieşti has a new manager

OVIDIU VRÂNCEANU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)English Section / 11 iunie 2010

The general manager of "Conpet" Ploieşti, Claudiu Alexandru Coleşiu, was dismissed by the Ministry of the Economy, which hold the majority stake in the company.

"GED" a adus în România franciza "Cellulem Block"

F.A.Companii / 11 iunie 2010

Compania de private equity "GED" a adus în România franciza "Cellulem Block", o reţea spaniolă de clinici de înfrumuseţare la care este acţionar, prima unitate fiind deschisă în Bucureşti, iar planurile vizează extinderea afacerii...

Şedinţă de creştere uşoară

BVB Şedinţă de creştere uşoară

F.A.Piaţa de Capital / 11 iunie 2010

Acţiunile listate la Bursa de Valori Bucureşti s-au apreciat, ieri, în medie, cu 0,35%, evoluţie reflectată de indicele compozit BET-C, pe fondul unui rulaj de 3,628 milioane de euro (15,313 milioane de lei).

Titlurile "Cominco" au urcat cu peste 16%

RASDAQ Titlurile "Cominco" au urcat cu peste 16%

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 11 iunie 2010

Titlurile companiei de construcţii "Cominco" Bucureşti (simbol COBS) s-au apreciat, ieri, cu 16,87%, la 18,7 lei/acţiune, la o zi după ce "Voestalpine Steel Service Center România" a anunţat că a finalizat procesul de evaluare a...

"Actavis România" estimează o stagnare a afacerilor

F.A.Companii / 11 iunie 2010

Producătorul de medicamente generice "Actavis România" estimează, pentru acest an, o stagnare a cifrei de afaceri la nivelul din 2009, de 107 milioane de euro, şi o creştere a exporturilor cu 15-20%, la 32,2 - 33,6 milioane de euro.

AVAS disponibilizează jumătate din salariaţi

E.O.Companii / 11 iunie 2010 /

În cadrul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) vor fi disponibilizaţi aproape 50% din salariaţi, pe parcursul întregului proces de restructurare a instituţiei, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Afaceri în creştere pentru "Pan Group"

A.T.Companii / 11 iunie 2010 /

"Pan Group" SA, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa noastră de morărit şi panificaţie, a realizat, în primele patru luni ale anului 2010, o creştere a cifrei de afaceri cu 20%.

Având o experienţă vastă de peste 35 de ani, "Romelectro" a devenit un partener strategic care joacă un rol complex pe piaţă, de la consultant tehnic şi financiar, până la contractor general, producător şi furnizor de electricitate.Printre cele mai recente proiecte energetice ale "Romelectro" SA se numără "Reabilitarea şi Retehnologizarea Microhidrocentralelor (MHC) Voineasa". Investiţia este co-finanţată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei. Valoarea totală a proiectului este de 8.979.684,48 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 3.475.414,29 de lei.

Divizare parţială şi restructurare la "Romelectro"

Alina Toma VerehaCompanii / 11 iunie 2010 /

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al "Romelectro" SA, Viorel Gafiţa, a convocat, pe 9 iulie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) pentru a analiza şi aproba necesitatea restructurării companiei şi divizarea...

Acesta reprezintă un pas uriaş în direcţia transformării pensiilor din domeniu strict naţional în domeniu de politică europeană", a comentat Crinu Andănuţ, Preşedintele APAPR.

Grup de Lucru pentru Pensii la nivel comunitar

(C.P.)Piaţa de Capital / 11 iunie 2010

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a înfiinţat, la finele lunii trecute, Grupul de Lucru pentru Pensii al Comisiei Europene, format din 5+3 comisari europeni şi asistat de cabinetul Preşedintelui CE şi de Secretariatul General...

Cartofii s-au scumpit cu 9,56%, deşi preţurile mărfurilor alimentare au scăzut cu 0,09%.

ÎN MAI, Rata anuală a inflaţiei a crescut la 4,42%

Gabriela CăpăţînăMacroeconomie / 11 iunie 2010 /

Rata lunară a inflaţiei a fost de 0,5% în primele cinci luni ale acestui an, rata anuală a inflaţiei urcând la 4,42 %, la finele lunii mai, de la 4,3%, în luna precedentă, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Marius Cristescu

Titlurile "Foraj Sonde" Craiova se mută pe BVB

OVIDIU VRÂNCEANU, BraşovPiaţa de Capital / 11 iunie 2010

Acţionarii companiei "Foraj Sonde" Craiova intenţionează să transfere titlurile firmei de pe piaţa Rasdaq pe cota Bursei de Valori Bucureşti, o decizie finală în acest sens urmând să se ia în şedinţa AGA din 8 iulie, potrivit unui...

PIAŢA VALUTARĂ Cursul s-a stabilizat

G.C.Bănci-Asigurări / 11 iunie 2010

Cursul de schimb s-a stabilizat, ieri, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,2208 lei pentru un euro, în creştere cu 0,08 bani comparativ cu miercuri, când euro a fost cotat la 4,22 lei, în timp ce celelalte valute...

REVISTA PRESEI - 11.06.2010

Willy HomnerRevista Presei / 11 iunie 2010

La cele mai importante lansări de ieri, de la Târgul de Carte Bookfest, publicul a putut vedea glonţul care l-a ucis pe Ceauşescu şi pe tânărul care l-a insultat pe Iliescu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo