Grup de Lucru pentru Pensii la nivel comunitar

(C.P.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie 2010

Acesta reprezintă un pas uriaş în direcţia transformării pensiilor din domeniu strict naţional în domeniu de politică europeană", a comentat Crinu Andănuţ, Preşedintele APAPR.

Acesta reprezintă un pas uriaş în direcţia transformării pensiilor din domeniu strict naţional în domeniu de politică europeană", a comentat Crinu Andănuţ, Preşedintele APAPR.

Crinu Andănuţ: "Bruxelles-ul va fi în curând cu ochii pe toate statele membre, inclusiv România, în ceea ce priveşte reforma sistemului public de pensii"

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a înfiinţat, la finele lunii trecute, Grupul de Lucru pentru Pensii al Comisiei Europene, format din 5+3 comisari europeni şi asistat de cabinetul Preşedintelui CE şi de Secretariatul General al CE, arată un comunicat al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România.

Scopul noului Grup de Lucru este de a dezvolta şi comunica o abordare la nivelul Uniunii Europene în domeniul pensiilor, pe baza liniei politice a Preşedintelui CE. Iniţiativa noului grup de lucru trebuie pusă în contextul strategiei "Europa 2020" şi a nevoii de consolidare fiscală, ţinând cont de provocările şi problemele create de îmbătrânirea populaţiei, nevoia de incluziune socială, asigurarea stabilităţii financiare şi a condiţiilor macroeconomice, precum şi funcţionarea pieţei unice.

Mandatul noului Grup de Lucru începe prin publicarea unui document numit "EU Green Paper on Pensions" (până la sfârşitul acestei luni) şi va continua, timp de cel puţin doi ani, pentru modelarea diferitelor scenarii privind sistemele de pensii din UE (atât publice, cât şi private), identificarea zonelor posibile pentru schimb de experienţă şi coordonare de politici la nivel european, pentru învăţarea din "cele mai bune practici europene", pentru o îmbunătăţire a supravegherii europene în domeniul politicilor şi reformelor naţionale din sistemele de pensii şi pentru ca UE să se asigure că reformele naturale din domeniul pensiilor sunt consecvente cu strategia "Europa 2020".

"Prin înfiinţarea acestui Grup de Lucru şi setarea mandatului său de către Preşedintele CE, pensiile devin oficial subiect de interes la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene", a comentat Crinu Andănuţ, Preşedintele APAPR. Domnia sa a adăugat: "Acesta reprezintă un pas uriaş în direcţia transformării pensiilor din domeniu strict naţional în domeniu de politică europeană, ceea ce înseamnă că Bruxelles-ul va fi în curând cu ochii pe toate statele membre, inclusiv România, în ceea ce priveşte reforma sistemului public de pensii, dar şi dezvoltarea sănătoasă şi corectă a sistemului de pensii private.

Speranţa noastră este că acest lucru se va întâmpla cât mai curând, pentru a ajuta statele membre UE să conştientizeze gravitatea problemei pensiilor şi să mărească ritmul de dezvoltare a fondurilor private de pensii. De asemenea, ne aşteptăm ca supravegherea cât mai strictă a Bruxelles-ului să limiteze spaţiul de eroare al unor state care au luat în trecut decizii greşite în domeniul pensiilor, de exemplu afectând pensiile private viitoare pentru peticirea temporară a unor probleme din prezent".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb