România solicită suplimentarea trupelor NATO în estul Europei

E.D.
Internaţional / 10 aprilie 2014

Ministrul de român de externe a anunţat astăzi, într-un interviu pentru AFP, că vrea suplimentarea trupelor Alianţei Nord Atlantice în estul Europei, ca măsură de siguranţă în contextul tensiunilor din Ucraina.

Cererea ministrului de externe vine în contextul în care Alianţa Nord Atlantică îşi sporeşte prezenţa militară în estul Europei. Situaţia din România este cu atât mai delicată cu cât pe teritoriul nostru este scutul antirachetă ce va deveni operaţional anul viitor.

Pe de altă parte, aflat în vizită în Statele Unite, secretarul de stat Bogdan Aurescu a discutat despre acest aspect cu Victoria Nuland, asistent al secretarului de Stat american pentru afaceri europene şi eurasiatice.

Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu, cel care a condus negocierile cu SUA pentru scutul antirachetă, se află zilele acestea la Washington, unde a avut o serie de întrevederi cu oficiali ai Administraţiei americane şi cu congresmeni - de la care încercă să obţină includerea României în programul Visa Waiver.

Miercuri, Bogdan Aurescu a avut o întrevedere cu Victoria Nuland şi, potrivit unui comunicat al MAE, "a argumentat asupra necesităţii unei creşteri a prezenţei SUA (şi NATO) în statele aliate de la frontiera estică a Alianţei, inclusiv în România". Cei doi oficiali au discutat totodată, în context, aspecte care ţin de dimensiunea politico-militară şi de securitate a Parteneriatului Strategic, mai spune comunicatul MAE. Întâlnirea lui Bogdan Aurescu cu Victoria Nuland a avut loc chiar în ziua în care înaltul oficial al Departamentului de Stat a fost audiat în Congres pe tema Ucraina.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb