"Romgaz" vrea să colaboreze cu "NIS" pentru explorare şi extracţie de gaze în Serbia

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 10 septembrie 2007

Producătorul de stat "Romgaz" intenţionează să colaboreze cu compania "NIS" din Serbia pentru activităţile de explorare şi extracţie, dar şi pentru reabilitarea sondelor companiei sârbe, a declarat, vineri, directorul de dezvoltare al Romgaz, Gheorghe Radu. "Divizia de explorare a Romgaz a fost deja în Serbia pentru a identifica posibilităţile de explorare. Urmează să le prezentăm şi noi, în octombrie, capacitatea noastră, precum şi logistica şi echipa de specialişti", a mai spus domnia sa. Potrivit NewsIn, compania română ar putea asigura reabilitarea sondelor societăţii sârbe, iar altă colaborare ar putea viza activităţile de explorare şi extracţie, discuţiile de până acum fiind doar preliminare.

Oficialul "Romgaz" a precizat că, în octombrie, reprezentanţii companiei se vor întâlni cu cei ai "Gazprom" în vederea efectuării importului direct al gazelor din Rusia şi pentru asigurarea stocării acestora, în condiţiile în care capacitatea de transport din est spre Europa este limitată. "Sperăm ca în noiembrie să avem un răspuns de la compania rusească în acest sens", a menţionat Gheorghe Radu.

În ceea ce priveşte depozitul de la Roman-Mărgineni, domnia sa a spus că urmează să fie definitivat proiectul. Totodată, şi "Rompetrol" este interesată să colaboreze cu "Romgaz" pentru înmagazinarea gazelor, însă discuţiile sunt încă în fază incipientă.

O altă companie interesată de o eventuală colaborare cu "Romgaz" privind înmagazinarea gazelor este "Petrom". "Am avut mai multe discuţii cu Petrom şi ne gândim să dezvoltăm împreună un depozit de gaze naturale noi şi, în principiu, ambele părţi sunt de acord să începem acest proiect", declarau, în cursul lunii mai, oficialii "Romgaz.

Depozitul de gaze de la Roman - Mărgineni (judeţul Neamţ) va avea o capacitate de înmagazinare de circa două miliarde de metri cubi. Potrivit oficialilor "Gazprom", elementul important al cooperării ruse-române în domeniul gazelor îl reprezintă construcţia unui depozit subteran pe teritoriul României, care va permite livrarea către consumatori a unei cantităţi suficiente de gaz în perioada de iarnă şi care va fluidiza capacitatea de transport a gazului. Experţii "Gazprom", "Gazexport" şi "Romgaz" au luat o decizie în privinţa proiectului tehnologic de construcţie a depozitului subteran de la Roman - Mărgineni, ce va avea o capacitate activă de 600 de milioane metri cubi, capacitate care urmează să fie extinsă până la două miliarde metri cubi.

"Romgaz" operează, în prezent, şase depozite de gaze proprii, la Bilciureşti, Urziceni, Bălăceanca (toate trei în aproierea Bucureştiului), Sărmăşel (aproape de Cluj), Gherceşti (în proximitatea Craiovei) şi Cetatea de Baltă (în vestul ţării).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb