Rompetrol îşi extinde reţeaua de GPL auto

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 29 octombrie 2008

Rompetrol Gas, divizia de comerţ cu gaz petrolier lichefiat (GPL) a Grupului Rompetrol, îşi extinde reţeaua naţională de distribuţie a GPL-ului pentru autovehicule prin preluarea activelor de profil ale grupului de firme Crimbo. "În prima fază, Rompetrol Gas va închiria pe 5 ani cele 150 de staţii de comercializare a GPL-ului auto, la expirarea perioadei urmând să achiziţioneze aceste active. Tranzacţia susţine obiectivul companiei pentru 2008 de consolidare şi extindere a activităţilor sale atât în România, prin finalizarea în acest an a unor investiţii totale de peste 20 milioane USD, cât şi în regiune, prin achiziţia în luna iunie a pachetului majoritar de acţiuni al MoldInterGaz Moldova", declară Toma Veron, director general al Rompetrol Gas.

În perioada următoare, Rompetrol Gas va încheia contracte de furnizare cu operatorii noilor locaţii, iar până la finele anului va identifica necesarul investiţional pentru integrarea acestora în cadrul reţelei Rompetrol, atât pe parte operaţională, cât şi pentru alinierea identităţii vizuale în acord cu standardele Grupului.

"Conform prevederilor contractului, valoarea tranzacţiei este confidenţială. Trebuie să ţinem cont că pe piaţa de profil din România s-au înregistrat în ultimii 2 ani foarte multe fuziuni/achiziţii şi chiar apariţia unui nou jucător. Astfel, se poate spune că maturizarea pieţei de profil va determina o creştere a calităţii şi diversităţii produselor şi serviciilor oferite, principalul beneficiar fiind clientul", adaugă Toma Veron.

Compania operează în prezent un număr de 70 de puncte de comercializare a GPL-ului auto, peste 5.000 de puncte de distribuţie butelii şi 2 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa şi Arad, urmând că până la finele anului să des-chidă una similară la Bacău. Pentru acest an Rompetrol Gas estimează atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 100 milioane USD, în creştere faţă de 2007 când a înregistrat un nivel de 54 milioane USD.

Rompetrol Gas a introdus în luna iunie în municipiul Constanţa un nou serviciu de livrare la domiciliu a buteliilor Rompetrol, care vine în întâmpinarea clienţilor prin asigurarea calităţii produselor oferite cât şi prin reducerea timpului de livrare la maxim 24 de ore. De asemenea, compania va investi pes-te şase milioane dolari pentru înlocuirea parcului propriu de butelii, având în vedere că pe piaţa internă de profil pot fi găsite şi active cu o vechime de aproximativ 50 de ani.

Fill&Go Fixed Unit de 9 mc, un nou produs dedicat flotelor comerciale

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a lansat Fill&Go Fixed Unit, un nou produs dedicat flotelor auto cu un consum lunar de carburant între 15 şi 40 metri cubi. Cu o capacitate de 9 metri cubi, rezervorul Fill&Go Fixed Unit poate fi ampalsat în incinta companiilor cliente, compania asigurând livrarea carburantului aferent în maxim 24 de ore de la primirea comenzii.

Fill&Go Fixed Unit de 9 mc este prevăzut cu sistemul Fill&Go, care oferă o monitorizare în timp real a parcului auto, a alimentărilor cu carburant sau a stocului existent. Costurile de instalare sunt minime, compania asigurând transportul şi montarea rezervorului în locaţia aleasă.

După o perioadă de 3 ani rezervorul intra în proprietatea clientului, acesta putând opta ulterior pentru realizarea lucrărilor de mentenanţă de către Rompetrol. Pe toată durata contractului, clienţii beneficiază de condiţii financiare avantajoase pentru aprovizionarea cu carburant.

Noul produs completează portofoliul staţiilor mobile Rompetrol, alături de Fill&Go Fixed Unit de 20 mc, lansat anul trecut şi dedicat flotelor comerciale cu un consum lunar de 60 de mc. (A.I.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb