Rompetrol Rafinare, profit net de 18 milioane de dolari

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 august 2015

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a înregistrat un profit net consolidat în valoare de aproximativ 18 milioane USD în primul semestru al anului 2015, comparativ cu rezultatul net negativ raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de -46,9 milioane USD. De asemenea, compania a încheiat cel de-al doilea trimestru al acestui an cu un profit de 18,4 milioane USD, faţă de pierderea de 20 milioane USD înregistrată în trimestrul al doilea 2014.

Rezultatul operaţional consolidat (EBITDA) a consemnat, de asemenea, o evoluţie pozitivă, înregistrând valoarea de 56 milioane USD în primul semestru 2015, nivel dublu comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014. În trimestrul al doilea 2015, indicatorul s-a situat la nivelul de 67 milioane USD, de 4 ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Evoluţia pozitivă a indicatorilor companiei a fost susţinută de cantitatea de materie primă prelucrată în prima jumătate a anului 2015 la rafinăriile Petromidia, Vega şi divizia de petrochime, mai mare cu 11% comparativ cu cea înregistrată în primul semestru din 2014, precum şi de eficientizarea costurilor de procesare, creşterea randamentelor produselor, îmbunătăţirea fluxurilor tehnologice şi vânzarea produselor finite cu 10% mai mare decât în 2014.

Performanţele au fost realizate în urma investiţiilor susţinute de KMG International şi unicul său acţionar, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGas, pentru creşterea capacităţii de prelucrare a rafinăriei Petromidia - peste 5 milioane tone anual, precum şi în modernizarea instalaţiilor industriale.

În prezent, rafinăria Petromidia procesează în medie aproximativ 15.000 de tone de materie primă pe zi, în creştere cu peste 7% faţă de media atinsă în 2014 - 13.800 de tone/zi. De asemenea, compania implementează programul de transformare Change for good, care vizează o îmbunătăţire a întregului flux de operaţiuni specifice activităţilor de rafinare - petrochimie, trading - logistică, retail - marketing.

Atât cifra de afaceri brută consolidată a companiei Rompetrol Rafinare din primul semestru al anului 2015, de aproximativ 2 miliarde USD (în scădere cu 29% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut), cât şi cea raportată pentru T2 2015 (1,1 miliarde USD) au fost influenţate de scăderea cotaţiilor internaţionale la produsele petroliere de la un nivel de 800-900$/mt până la un nivel de 400-500$/mt, deşi vânzările cantitative au crescut semnificativ.

Pe fondul creşterii producţiei celor două rafinării - Petromidia şi Vega - dar şi a diviziei de petrochimie, exporturile Rompetrol Rafinare au crescut cantitativ cu 12% comparativ cu S1 2014, valoarea fiind de peste 763 milioane USD în prima jumătate a anului 2015.

Rompetrol Rafinare a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, plătind peste 678 milioane USD în S1 2015, din care 389 milioane USD în T2 2015.

Petromidia reprezintă 43% din capacitatea de rafinare a României, iar investiţiile totale realizate de KMG International şi KazMunayGas pentru această platformă se ridică la peste 1,3 miliarde USD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S.au speriat de ce se intampla la Lukoil si...pt.prima data raporteaza profit!Au avut mereu dar...s.au inregistrat cu pietderi sa nu plateasca impozit statului roman!Aviz DNA...!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb