Romtelecom se alătură consorţiului EUGA pentru a oferi gratuit consultanţă companiilor mici şi mijlocii din România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 4 decembrie 2007

În prima lună de când funcţionează, în consorţiul EUGA (EU Grants Advisor) au fost analizate peste 100 de proiecte

Romtelecom s-a alăturat Microsoft, HP şi Banca Transilvania în consorţiul EUGA, care acordă consultanţă firmelor mici şi mijlocii în obţinerea de fonduri europene.

"Asocierea la EUGA, atât prin prisma partenerilor cu care lucrăm, cât şi a cauzei, ne onorează. Mulţi dintre clienţii noştri actuali, ca şi dintre cei potenţiali, sunt companii mici şi mijlocii. Susţinând acest program prin care firmele mici şi mijlocii sunt sprijinite să obţină finanţări oferim de fapt propriilor noştri clienţi un plus de valoare. Este modul în care înţelegem să lucrăm cu clienţii, pe o relaţie de tip câştig-câştig," spune George Makowski, director executiv comercial - segment business la Romtelecom.

Romtelecom va furniza, prin EUGA, consultanţă pentru proiecte de comunicaţii ca soluţii de creştere a competitivităţii firmelor româneşti. Spre exemplu, pot fi realizate reţele locale de telecomunicaţii (managed LAN) şi se asigură acces la Internet de mare viteză, găzduire server web, găzduire server e-mail, nume de domeniu propriu şi toată aparatura de telecomunicaţii (telefon, fax, imprimanta, PDA etc).

Iniţiativa European Union Grants Advisor (EUGA) a fost lansată la sfârşitul lunii octombrie 2007 de către Microsoft, Banca Transilvania şi Hewlett-Packard pentru a creşte în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii din Romania conştientizarea cu privire la programele de finanţare publica - fie că acţionează la nivelul Uniunii Europene, la nivel naţional, regional sau local - şi pentru a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii pe parcursul procesului de aplicatie pentru subvenţii. Din momentul lansării până în prezent au fost deja analizate peste 100 de proiecte, dintre care firma de consultanţă a identificat 42, care sunt acum în faza de scriere de proiect.

Portalul Web pus la dispoziţie permite companiilor mici şi mijlocii şi reprezentanţilor din administraţia publică sa vizualizeze informaţii despre programele de finanţare privind domeniul tehnologiilor informatiilor disponibile în UE şi despre finanţatorii naţionali şi regionali din majoritatea statelor membre. Baza de date conţine liste complexe de programe de finanţare şi subvenţii, destinate investiţiilor în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (ICT). Portalul permite utilizatorilor să stabilească criterii de filtrare pentru căutarea oportunităţilor de finanţare disponibile, crescând astfel şansele de identificare a unui grant eligibil.

Prin intermediul portalului s-au efectuat până în prezent aproximativ 10 000 de căutări multiple şi 5000 de căutări unice. De asemenea, au fost primite 50 de cereri de consultare prin trimitere de chestionare completate.

Despre EUGA

Prin iniţiativa EUGA întreprinderile mici şi mijlocii şi reprezentanţii din administraţia publică dispun de o primă consultaţie gratuită din partea unui expert în finanţări. Prin serviciul de contact, candidatul interesat este pus în legătură cu un consultant, care poate să identifice programul de finanţare corespunzător şi oferă suport pe parcursul procesului de candidare. Partenerii români ai proiectului cooperează cu experţii financiari ai agenţiei de consultanţă PNO Consultants pentru a oferi acest serviciu în România. Această formă de suport este extrem de importantă, deoarece consultanţii pot simplifica efortul depus pentru completarea candidaturilor şi implicarea acestora poate fi crucială pentru acceptarea finanţării.

Numai 4% dintre întreprinderile mici şi mijlocii au primit subvenţii, deşi Uniunea Europeană Europeană şi diverşi finanţatori regionali şi naţionali dirijează anual mai multe miliarde de EUR către firmele mici şi mijlocii, ca parte a unor programe de finanţare şi subvenţii publice. Astfel, Cadrul Strategic National de Referinţă din România sugerează că aproximativ 15% din fondurile alocate la nivel de ţară în 2007-13, în valoare de 19,7 miliarde euro (26,2 miliarde USD) vor fi direcţionate către susţinerea eforturilor de îmbunătăţire a competitivităţii pe termen lung în economie. Cea mai mare parte a acestor fonduri va fi disponibilă pentru proiecte din domeniul inovaţiei şi tehnologiei. Guvernul a estimat că aproximativ 330 milioane euro vor fi alocaţi direct programelor de dezvoltare a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (ICT).

Iniţiativa European Union Grants Advisor (EUGA) a fost lansată de Microsoft şi partenerii săi în strânsă colaborare cu instituţiile politice din UE. Scopul acesteia este de a creşte conştientizarea în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii din Europa cu privire la disponibilitatea programelor publice de finanţare UE şi de a susţine firmele în procesarea candidaturilor. Prin încurajarea investiţiilor în noi tehnologii, această iniţiativă va consolida poziţia competitivă a firmelor din Europa, precum şi economia europeană ca un întreg. Până acum, au fost create peste 1500 de proiecte cu o rată de succes de 84%. 120 de milioane de euro au fost contractaţi ca fonduri guvernamentale şi europene pe baza candidaturilor susţinute de consultanţa oferită prin iniţiativa EUGA.

Programul EUGA sprijină Agenda Lisbona, semnată oficial de preşedinţii statelor membre ale Uniunii Europene în luna mai a anului 2000. Agenda stabileşte obiectivul pe care trebuie să-l urmeze Europa pentru a deveni cea mai competitivă şi dinamică economie bazată pe informaţii (ICT) din lume, până în anul 2010. Programul EUGA a fost deja implementat în 23 de ţări din UE.

Despre companiile care participă la inţiativa EUGA:

Fondată în 1975, Microsoft (Nasdaq "MSFT") este lider global în furnizarea de software, servicii şi soluţii care ajută oamenii şi mediul de afaceri să-şi valorifice la maxim propriul lor potenţial.

Misiunea Microsoft România este creşterea satisfacţiei partenerilor şi utilizatorilor tehnologiei de vârf Microsoft, contribuind cu profesionalism şi onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporaţiei.

Având o experienţă de peste 30 de ani in Europa Centrală şi de Est, HP a înţeles de la început provocările cu care se confruntă România în prezent. Deşi a deschis o reprezentanţă oficială în România de-abia în 1997, HP a fost prezentă în ţara noastră încă din anul 1975. Din 2000, HP România SRL operează ca o sucursală cu drepturi depline şi lucrează cu o reţea puternică de parteneri locali pe o piaţă foarte diversificată: administraţie publică, servicii financiare, telecomunicaţii, energie şi bunuri de larg consum.

Banca Transilvania, în cei peste 13 ani de activitate, a devenit o instituţie financiară cu reprezentare naţională, având în prezent 415 unităţi şi peste 5.500 de angajaţi. Banca Transilvania se află în topul primelor 5 bănci din România, în funcţie de active. Este prima instituţie bancară din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în anul 1997. Activitatea Băncii Transilvania este organizată pe trei linii principale de afaceri - persoane fizice, IMM şi companii mari - pentru care banca are produse şi servicii specifice, precum şi un personal dedicat.

Romtelecom este una dintre cele mai importante companii de comunicaţii din România, un brand care a reuşit cu succes să se adapteze la realităţile zilelor noastre. În acest moment compania oferă o gamă completă de servicii de comunicaţii clienţilor persoane fizice şi juridice, de la telefonie fixă la Internet de bandă largă, televiziune digitală, servicii de date sau servicii de găzduire a datelor. Romtelecom are în acest moment peste 3 milioane clienţi telefonie fixă, peste 300 000 clienţi Internet broadband prin ADSL şi peste 300 000 clienţi de televiziune digitală Dolce, înregistrând rate de creştere peste aşteptări pentru serviciile de date, cum sunt cele VPN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb