Grupul canadian Gabriel Resources şi-a dublat cheltuielile de comunicare externă, în trimestrul al patrulea, la 5,93 milioane de dolari canadieni, pentru proiectul minier "Roşia Montană", potrivit surselor din presă.
În aceeaşi perioadă din 2012, Gabriel Resources a raportat cheltuieli, pentru comunicare, în valoare de 3,4 milioane de dolari canadieni iar pe ansamblul anului trecut, compania canadiană a înregistrat cheltuieli de 13,44 milioane, faţă de 13 milioane dolari canadieni, cu un an în urmă.
Într-un raport financiar al Gabriel Resources, se arată următoarele: "Cheltuielile de comunicare externă au fost mai reduse în perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie, faţă de acelaşi interval în anul anterior, în mare parte ca urmare a strategiei de reducere a costurilor. Totuşi, în trimestrul al patrulea din 2013, comunicarea externă a crescut, pentru a susţine proiectul în timpul dezbaterii parlamentare", se arată într-un raport financiar al Gabriel Resources.
O comisie parlamentară specială a respins, în luna noiembrie, cu 17 voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană. Senatul a respins, ulterior, proiectul de lege, în forma transmisă de Guvern, acesta fiind trimis Camerei Deputaţilor. Până în prezent, Camera Deputaţilor nu a votat asupra proiectului de lege.
Compania canadiană avea, la sfârşitul anului trecut, rezerve financiare de 42,1 milioane de dolari canadieni, însă, a înregistrat, în trimestrul al patrulea, o pierdere de 500 mii dolari canadieni, iar pe ansamblul anului, un rezultat negativ de 2,5 milioane.
Pe termen scurt, obiectivele companiei includ colaborarea cu Guvernul, evidenţierea beneficiilor proiectului pentru ţara noastră, obţinerea avizului de mediu şi administrarea adecvată a resurselor financiare.
Gabriel Resources deţine 80,69% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), restul capitalului fiind controlat de statul român, prin Minvest Roşia Montană. Acţionarii RMGC au aprobat, la 1 noiembrie, transferul pachetului de 19,31%, deţinut de guvern, de la Minvest Deva la Minvest Roşia Montană, în urma reorganizării companiei de stat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Iulian Manole în data de 14.03.2014, 12:56)
pentru ca si asa-zisii ecologisti si-au dublat minciunile alimentate de George Soros