ROVANA PLUMB, DESPRE INVESTIŢIILE DIN FONDURI EUROPENE: "Asigurarea infrastructurii de bază este o premisă pentru dezvoltarea Pieţei Unice"

M.I.
Fonduri Europene / 22 martie 2019

Rovana Plumb

Rovana Plumb

Ministrul Rovana Plumb a prezentat, astăzi, priorităţile de investiţii din fonduri europene ale României pentru perioada 2021-2027, dar şi progresele înregistrate în ultimul an şi jumătate de ţara noastră.

Priorităţile de finanţare privind fondurile europene din următoarea perioadă de programare (2021 - 2027) au fost prezentate, astăzi, de ministrul Rovana Plumb în cadrul unei mese rotunde organizate la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene de la Bucureşti, conform unui comunicat publicat de Ministerul Fondurilor Europene, pe pagina de internet a instituţiei.

Dna. Plumb a arătat că România are nevoie de consolidarea infrastructurii de bază în sectoare-cheie precum cercetare publică şi privată, transport, mediu, educaţie, sănătate si servicii sociale. "Asigurarea infrastructurii de bază este o premisă pentru dezvoltarea Pieţei Unice şi implementarea regulilor acesteia, concomitent cu asigurarea unui nivel ridicat al calităţii vieţii cetăţenilor într-un mod echitabil in toata Uniunea", a subliniat ministrul.

Rovana Plumb a mai adăugat că ţara noastră va miza, în următoarea perioadă de programare, pe investiţii în noi modele de business, pe dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi pe sprijinirea eficienţei energetice a acestora. Dezvoltarea capacităţilor de producţie a energiei din surse regenerabile, combaterea şomajului pe termen lung sau trecerea de la ocupare la pensionarea activă vor fi, de asemenea, parte a noii viziuni de programare, mai informează comunicatul citat.

Aceasta a reamintit că, în ceea ce priveşte Politica de Coeziune, negocierile sunt axate pe reducerea disparităţilor regionale şi pe abordarea noilor provocări, pe alinierea la Semestrul European şi pe asigurarea unei flexibilităţi care să răspundă mai prompt nevoilor regionale şi locale.

Cu acelasi prilej, ministrul Fondurilor Europene a făcut şi un scurt bilanţ al activităţii pe care o coordonează de un an jumatate, astfel:

25 miliarde euro - valoarea apelurilor lansate (90,8% din alocarea de aprox. 28 mld.);

5.998 contracte de finantare semnate cu beneficiarii de fonduri europene (însumând cca. 21,2 miliarde euro);

4,8 miliarde euro - plăţile efectuate către beneficiarii de fonduri europene (17,4% din alocarea UE);

8,6 miliarde euro a primit România de la Comisia Europeană, ceea ce ne situează lângă media UE în ceea ce priveşte rata de absorbţie a fondurilor europene. Acestor sume li se adaugă alte 6,5 mld. euro plăţi directe în agricultură, mai explică comunicatul citat.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb