"Rulmenţi" Bârlad ţinteşte afaceri de un miliard de dolari, până în 2023

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 noiembrie 2012

"Rulmenţi" Bârlad ţinteşte afaceri de un miliard de dolari, până în 2023

Esin Ugurtay: "Fabrica din Bârlad exportă 97% din producţie, pentru că statul român preferă să importe rulmenţi din China, de o calitate mai joasă"

"Rulmenţi" Bârlad este în top şapte, la nivel mondial, dar vrea să ajungă în primele trei

"Rulmenţi" Bârlad (simbol RBL) urmăreşte să atingă o cifră de afaceri de un miliard de dolari, până în anul 2023, potrivit doamnei Esin Ugurtay, director de dezvoltare în afaceri corporate al companiei.

Compania vrea să ajungă la un timp de producţie mai redus faţă de firmele concurente, după cum a declarat doamna Ugurtay, joi, în cadrul unei conferinţe.

Până în 2023, compania doreşte să atingă o cotă de piaţă de 1%, în prezent firma având 0,17% din piaţa mondială a rulmenţilor.

Esin Ugurtay ne-a declarat că, anul acesta, "Rulmenţi" Bârlad urmăreşte să îşi menţină cifra de afaceri la nivelul celei din 2011 (200 milioane dolari).

"Din fericire, producem, vindem şi suntem încrezători că anul acesta vom păstra cifra de afaceri la nivelul anului 2011, iar de la jumătatea anului 2013 sperăm ca situaţia pieţei să se îmbunătăţească şi să înregistrăm o creştere", a precizat fostul director executiv al "URB Group", Harun Adigüzel.

Esin Ugurtay ne-a mai spus că din întreaga producţie de rulmenţi realizată în Bârlad, 97% merge către export, doar 3% rămânând pe piaţa internă.

"Acest lucru se întâmplă din cauza situaţiei economice precare din România şi din cauză că statul român preferă să achiziţioneze rulmenţi din China, care sunt mai ieftini şi de o calitate mai proastă decât cea a rulmenţilor produşi de noi", ne-a explicat Esin Ugurtay.

Faptul că în ţara noastră nu există standarde de verificare a rulmenţilor importaţi, o problemă serioasă

În opinia domniei sale, faptul că în ţara noastră nu există embargo sau standarde de verificare a rulmenţilor aduşi din China reprezintă o problemă serioasă.

Grupul "URB" produce pentru industria petrolieră, extractivă, feroviară, a automobilelor, de construcţii şi metrologie, iar ţările din care îşi achiziţionează materia primă sunt Japonia şi Ucraina, a men-ţionat Esin Ugurtay.

Ca firmă producătoare de rulmenţi, "URB" se clasează pe locul şapte în lume, şi, din acest motiv, compania consideră esenţială experienţa angajaţilor, ne-a precizat directorul de dezvoltare în afaceri corporate al "URB".

Domnia sa ne-a precizat că, pe viitor, compania urmăreşte să ajungă în topul celor mai importanţi trei producători de rulmenţi din lume.

"URB Rulmenţi" Bârlad a acumulat o experienţă de 59 de ani în industria rulmenţilor şi este parte a "URB Group".

"URB Group" exportă către 87 de ţări, fiind singurul producător integrat de rulmenţi din Europa, şi membru al organizaţiei SNB-REACT, organizaţie care are ca activitate principală lupta împotriva falsurilor, potrivit reprezentanţilor companiei.

În 2011, "URB Group" a exportat rulmenţi în valoare de cinci milioane de euro în China

Cifra de afaceri a fabricii Rulmenţi Bârlad a fost 200 milioane dolari în 2011, cu 36% mai mare decât în 2010.

"URB Rulmenţi" Bârlad are 2.380 de angajaţi şi a vândut 14.770.000 de rulmenţi anul trecut.

Investiţiile totale ale companiei în 2011 au fost de 5,5 milioane de euro, iar exporturile au crescut cu 15% faţă de 2010, atingând 55.068.239 euro.

În 2011, "URB Group" a exportat rulmenţi în valoare de cinci milioane de euro în China şi estimează că această valoare va depăşi şapte milioane de euro, în 2012.

Fabrica de la Bârlad are în portofoliu peste 7.000 de tipuri de rulmenţi, în peste 20.000 de variante.

Producătorul de rulmenţi deţine un capital social de 100.284.220,00 acţiuni, divizat în 40.113.688 de titluri cu valoare nominală de 2,5 lei.

"URB Rulmenţi" Bârlad reprezintă circa 80% din afacerile "URB Group", fiind privatizată în anul 2000 de către holdingul turc Kombassan, acţionarul majoritar, cu o participaţie de 97% din acţionariat.

"URB Group" produce rulmenţi utilizând tehnologia numită Data Trace DNA, menită să combată contrafacerea industrială, fenomen care afectează sensibil activitatea companiei. Această tehnologie constă într-un sistem de nano-particule care joacă rolul unui cod de bare invizibil, fiecare rulment produs în fabricile "URB" purtând o semnătură moleculară rezistentă, care poate fi citită cu ajutorul unui scanner.

Astfel, oricine deţine acest cititor digital poate să verifice dacă rulmentul, cumpărat de la un intermediar, este sau nu un produs original "URB".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb