Rusia a propus Phenianului să trimită un nord-coreean în spaţiu

E.M.
Internaţional / 14 septembrie 2023

Rusia a propus Phenianului să trimită un nord-coreean în spaţiu

Rusia a oferit Phenianului şansa de a trimite un cosmonaut nord-coreean în spaţiu, au anunţat miercuri agenţiile ruseşti, informează Agerpres.

Oferta a fost făcută în timpul vizitei lui Kim Jong Un în Orientul Îndepărtat al Rusiei, unde liderul nord-coreean s-a întâlnit miercuri cu preşedintele rus Vladimir Putin, vizitând împreună cu acesta cosmodromul Vostocini.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: "Am vorbit despre faptul că, dacă partea nord-coreeană doreşte acest lucru, este posibil să antrenăm şi să trimitem un cosmonaut nord-coreean în spaţiu".

Dacă Phenianul acceptă, acesta ar fi primul nord-coreean care va ajunge pe orbita Pământului.

În 2008, Yi So-Yeon a devenit prima sud-coreeană care a reuşit acest lucru, atunci când a decolat la bordul unei nave spaţiale ruseşti Soyuz într-o misiune către Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Miercuri, Putin a evocat, de asemenea, posibilitatea ca Rusia să ajute Coreea de Nord să construiască sateliţi, după ce Phenianul a eşuat recent de două ori în încercarea de a plasa pe orbită un satelit militar de spionaj.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut din dezvoltarea unui satelit militar de spionaj o prioritate pentru a "confrunta acţiunile militare periculoase ale Statelor Unite şi ale vasalilor săi", a relatat în luna mai agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

"De aceea am venit aici. Liderul Coreii de Nord arată un mare interes pentru tehnologia rachetelor. Încearcă să îşi dezvolte programul spaţial', a declarat Vladimir Putin.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deci exact ca la noi pe vremea comunistilor. Poporul corean sufera de foame, au si recunoscut oficial ca au foamete, dar" conducatorul iubit" face bombe atomice, si rachete sa trimita un om in spatiu , pe spatele poporului, care mai poate sa stranga un pic cureaua. Ctitorii adica, ca si ceasca, casa poporului ,canalul dunare marea neagra, sa dam toate datoriile inapoi, sa ii imprumutam noi pe altii iar poporul in frig si foame si prostie ca doar asa-i in comunism. Mama lor de nenorociti. Astept sa se elibereze si poporul nord coreean de umflatul atomic.

    Crerd ca s-a inspirat dupa ceasca oricum ca recunosc paradele acelea unde ne ducea de la scoala, sau pe parinti de la munca, vorbeau niste vascauti pe acolo habar n-aveai ce d...cu spun dar din difuzoare se auzea hurraaa ceausescu pcr. si tu te uitai cine striga. si toti la fel in uniforma /salopeta. nu lipsea poza f mare cu fata lu ceasca. exact la fel e acum in corea de n. identic. dc ii prinde ca fug din tara, le omoara toata familia ramasa. dar va plati umflatul cum platit si ceasca pt toti oamenii nevinovati omorati si bagati in puscarii politice. totul se plateste. 

    Sa-l trimita pe Kim cu tot neamul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb