Rusia afirmă că Belarusul ar putea intra în conflictul din Ucraina

Rusia afirmă că Belarusul ar putea intra în conflictul din Ucraina

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 ianuarie 2023

Un oficial al Ministerului rus de Externe a declarat vineri că Belarusul ar putea intra în conflictul din Ucraina, dacă Kievul decide să "invadeze" oricare dintre cele două ţări, în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că ţara sa trebuie să "fie pregătită" la graniţa cu Belarusul, informează news.ro.

Deocamdată, însă, un atac dinspre această ţară rămâne improbabil, relatează Reuters.

Rusia s-a folosit de teritoriul Belarusului pentru a-şi lansa invazia în Ucraina, în februarie 2022, iar din octombrie a desfăşurat trupe în această ţară sub pretextul unor exerciţii militare comune. Ambele ţări au convenit între timp să îşi intensifice cooperarea militară, ceea ce a generat temeri că Moscova s-ar putea folosi de aliatul său pentru a lansa o nouă ofensivă asupra Ucrainei dinspre nord.

Într-un interviu acordat presei de stat de la Moscova, un oficial al Ministerului rus de Externe, Aleksei Polişciuk, a declarat că exerciţiile comune ale Rusiei cu Belarus sunt concepute pentru a preveni o escaladare, dar a avertizat că Minskul s-ar putea alătura conflictului din Ucraina în cazul în care Belarusul sau Rusia ar fi invadate.

"Din punct de vedere juridic, utilizarea forţei militare de către regimul de la Kiev sau invadarea teritoriului Belarusului sau al Rusiei de către forţele armate ale Ucrainei sunt motive suficiente pentru un răspuns colectiv", a declarat Polişciuk pentru agenţia de presă TASS.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat miercuri că ţara sa trebuie să "fie pregătită" la graniţa cu Belarus, deşi până acum spune că a văzut doar "declaraţii de forţă" venite dinspre vecinul său nordic. "Înţelegem că, în afară de declaraţii de forţă, nu vedem nimic puternic acolo, dar cu toate acestea, trebuie să fim pregătiţi atât la graniţă, cât şi în regiuni", a spus Zelenski, în condiţiile în care Moscova încearcă să îşi relanseze invazia care se clatină de luni de zile.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Rusia afirma, mai degraba Rusia spera ca Belarusul va intra in razboi. Dar Lukasenko pana acum nu a facut ce spera POOtin

    traiasca lupta pentru pace !

    Ukraina rebuie ajutaa sa-i zdrobeasca pe rusii criminali si salbaeci care le-au invadat tara . Rusia trebuie sa restituie romaniei TEZAURUL ,adica 120 tone aur. URGENT ! Asa ca susinaorii rusiei trebuie sa aiba CIOCUL MIC

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb