Rusia ar putea permite comercianţilor cu amănuntul să importe produse fără permisiunea proprietarului mărcii comerciale

Rusia ar putea permite comercianţilor cu amănuntul să importe produse fără permisiunea proprietarului mărcii comerciale

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 20 martie 2022

Rusia ia în calcul să permită comercianţilor cu amănuntul să importe produse fără permisiunea proprietarului mărcii comerciale, potrivit autorităţii ruse de reglementare a concurenţei, după ce mărcile globale au oprit vânzările sau exporturile din cauza invaziei sale din Ucraina, informează news.ro.

Permiterea "importurilor paralele" reflectă modul în care sectorul vânzărilor cu amănuntul al Rusiei a fost perturbat de sancţiunile economice occidentale şi de deciziile unor firme internaţionale precum H&M şi Nike de a-şi restrânge activitatea în Rusia.

Serviciul Federal Anti-Monopol (FAS) a anunţat că şeful său s-a întâlnit cu directorul principalului retailer online din Rusia, Wildberries, unde a fost discutată legalizarea importurilor paralele.

Ambele părţi au fost încrezătoare că măsura va fi pozitivă pentru consumatori şi întreprinderile ruseşti.

FAS a declarat că a pregătit proiecte de regulamente privind importurile paralele - uneori numite şi "importuri gri" - care sunt discutate de guvern.

"Iniţiativa FAS care permite importurile paralele va fi o măsură eficientă de sprijin... Întreprinderile mici şi mijlocii vor avea voie să importe în mod legal mărfuri străine fără a solicita permisiuni suplimentare, iar consumatorul va avea acces la o gamă mai largă de bunuri de calitate înaltă la preţuri rezonabile", a declarat directorul general al Wildberries, Tatyana Bakalchuk, într-un comunicat.

"Acest lucru este deosebit de important pentru bunurile importante din punct de vedere social, cum ar fi medicamentele, alimentele şi produsele pentru copii", a adăugat Bakalchuk.

Guvernul Rusiei a propus o serie de măsuri de sprijin pentru a încerca să-şi susţină economia în faţa sancţiunilor occidentale din cauza conflictului din Ucraina. Cu toate acestea, Kremlinul se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la căderea Uniunii Sovietice în 1991.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Exact. Si vom vedea cum importurile tarilor vecine Rusiei pentru tot felul de echipamente, utilaje cresc pana la luna. Ce opreste Republica Moldova sa importe console Sony? Si sa le trimita apoi peste granita de catre un impex care le-a cumparat de la un alt impex care le-a importat de la din China? Fiecare isi ia vreo 10% dar produsele tot ajung la rusi.

    Normal si oamenii din Russia trebuie sa traiasca cumva...Nu stiu pana cand UE mai mentin restrictiile pt Russia pentru ca si ea are mult de pierdut.. Mai bine ar negocia cu Putin un pret mic la gaze si cereale...

    1. Bai, rusnacule. Ue mentin restrictiile pt Russia pana cand trebuie. Cum sa le ridice ca de abia le-a impus

      Asa ca poti sa reciti din poezia "vom iesi intariti"

    Nu spuneau acum cateva zile ca sanctiunile sunt apa de ploaie. ca vor iesi intariti, ca le va stimula economia, nu au trecut ei prin lipsuri mai mari si au izbandit? Acum s-au inmuiat? Pe astia care au nevoie de produse din alte tari nu ii mai infiereaza? Nu ii mai scuipa ca pe musculite?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb