Rusia arestează trei oficiali, după ce mii de moscoviţi au rămas fără căldură

S.B.
Internaţional / 10 ianuarie

Rusia arestează trei oficiali, după ce mii de moscoviţi au rămas fără căldură

Anchetatorii ruşi au anunţat marţi că au arestat trei oficiali după ce mii de persoane au rămas fără căldură pe un ger năprasnic în regiunea Moscovei, ceea ce a atras atenţia Kremlinului, informează news.ro.

Locuitorii rămaşi fără căldură s-au adunat marţi într-un centru sportiv local pentru a scăpa din casele lor îngheţate.

Larisa, o contabilă, a declarat că temperatura din apartamentul ei era de aproximativ 4 grade Celsius. "Nu există încălzire de şase zile deja. Mâine se va împlini o săptămână", a spus ea, adăugând că şi alimentarea cu energie electrică a avut fluctuaţii şi nu putea fi pornit un televizor sau un frigider.

O altă femeie, Valentina, a declarat că autorităţile au promis că totul va fi reparat în cursul zilei. "Dar nu ştim dacă să credem sau nu", a adăugat ea.

Kremlinul a declarat că Putin a discutat situaţia luni seara târziu cu guvernatorul regional al Moscovei, Andrei Vorobiov, şi cu alţi oficiali, şi că se fac eforturi "titanice" pentru a rezolva situaţia.

Autorităţile au pus avariile pe seama unor defecţiuni la o centrală termică deţinută de o fabrică privată de muniţii. Şefii termocentralei şi ai fabricii au fost arestaţi sub acuzaţia că au furnizat servicii nesigure, au precizat anchetatorii într-un comunicat.

Adjunctul administraţiei locale a fost, de asemenea, reţinut sub suspiciunea că a certificat centrala ca fiind adecvată pentru iarnă, în ciuda faptului că ar fi ştiut despre nişte defecţiuni care trebuiau reparate.

Situaţia este jenantă pentru autorităţi într-un moment în care preşedintele Vladimir Putin se lansează într-o campanie pentru a fi reales în martie, iar alegătorii caută asigurări că statul poate menţine standarde de viaţă şi servicii publice decente în ciuda costurilor războiului din Ucraina.

Victoria lui Putin nu este pusă la îndoială, dar susţinătorii liderului opoziţiei încarcerat Aleksei Navalnîi spun că această campanie le oferă o şansă de a se conecta cu alegătorii şi de a evidenţia problemele din ţară pe care le pun pe seama celor 24 de ani de guvernare ai lui Putin.

Guvernatorul Vorobiov a postat o serie de actualizări ale situaţiei pe reţele sociale şi a declarat că centrala cu cazane în cauză a fost preluată de autorităţile locale şi că va fi modernizată şi dotată din nou cu personal.

Nu a fost imediat clar dacă Uzina Specializată de Cartuşe Klimovsk, fabrica care deţinea centrala termică, a fost naţionalizată, notează Reuters. Corporaţia de stat pentru armament, Rostec, a declarat că este "vital" să se procedeze la naţionalizarea fabricii. "Un apel în acest sens către preşedinte este deja în curs de pregătire", a precizat Rostec într-o declaraţie. "Acest lucru va permite îndeplinirea tuturor sarcinilor de producţie şi a nevoilor sociale, atât pentru uzină, cât şi în termeni generali, şi restabilirea ordinii", a punctat Rostec.

Rostec, se precizează în comunicat, este pregătită să preia uzina, deoarece deţine deja o participaţie în cadrul acesteia şi reuneşte în prezent aproximativ 90% din uzinele producătoare de armament din ţară.

Totul se întâmplă în condiţiile în care Moscova şi regiunea înconjurătoare trec printr-o iarnă neobişnuit de grea. Marţi, la Klimovsk, temperatura a fost de -8 grade Celsius, o temperatură blândă după standardele din ultimele săptămâni.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Interesant.... cred ca era si acolo unul care batea recorduri locale la "schimbat" tevi.

    "bucuresti in 30 ani 120 km de tevi schimbate - altul in 2023 a "schimbat" 45-50 km ...de x10-x10 media istorica" Sa nu il aresteze si pe "asta" pentru prea mult bine facut... cala cum arata Bodul Basarab ruginit deja in asa putini ani si cutevaraie ce cade in cap la oameni sau masini... avem in schimb "picturi murale" pe stalpii in loc sa faca ruginiturile. 

    Dar stiti cum eee....asa sunt oamenii carcotasi... si vesnic nemultumiti... nu ma luati in seama. - pamflet. 

    s c c r e t 

    1. Nu te ia nimeni in seama stai linistit

      ...

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb