Rusia încearcă să reasigure jocurile de război în timp ce neagă planurile de invazie

Cristina Radu
Internaţional / 29 august 2017

Belarus, Minsk (Sursa foto: Wikipedia)

Belarus, Minsk (Sursa foto: Wikipedia)

Rusia a încercat să înlăture temerile legate de jocurile de război pe care intenţionează să le ţină luna viitoare. Aceasta a declarat azi că exerciţiul la scară largă va repeta un scenariu pur defensiv şi că acuzaţiile conform cărora acesta a fost o rampă de lansare pentru a invada Polonia, Lituania sau Ucraina au fost false, potrivit Reuters.

Jocurile de război de la Zapad-2017, care vor avea loc luna viitoare, au provocat nelinişte în unele ţări, fiindcă trupele ruseşti şi hardware-ul militar se vor instrui în interiorul Belarusului, un aliat rus care străbate Ucraina, alături de alte state membre NATO: Polonia, Letonia şi Lituania. Rusia a folosit acest tip de exerciţii în trecut ca precursor sau ca acoperire pentru a proteja forţele în alte ţări, ca Georgia şi Ucraina. Jocurile de război au loc într-un moment în care tensiunile Est-Vest sunt ridicate.

Locotenentul general Ben Hodges, generalul de top al armatei americane din Europa, a declarat pentru Reuters luna trecută că aliaţii americani din Europa de Est şi Ucraina sunt îngrijoraţi că exerciţiile pot reprezenta un cal troian menit să lase în urmă echipamentele militare aduse în Belarus. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, care a avertizat că pot participa substanţial mai multe trupe decât va fi divulgat oficial, a declarat săptămâna trecută că alianţa va fi urmărită îndeaproape.

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Alexander Fomin, a declarat astăzi ataşatelor militare occidentale la Moscova că Occidentul nu are de ce să se teamă. El a spus: "Unii oameni chiar merg atât de departe încât să spună că exerciţiile Zapad-2017 vor fi folosite ca o rampă de lansare pentru a invada şi ocupa Lituania, Polonia, Ucraina. Nici una dintre aceste variante paradoxale nu are nimic de-a face cu realitatea". Acesta a sugerat că Rusia reprezintă o ameninţare pentru oricine crede în mituri.

Ministrul adjunct al Apărării din Belarusia, Oleg Belokonev a afirmat că toate trupele şi echipamentele aduse în Belarus pentru jocurile de război vor fi retrase ulterior.

Exerciţiile, care vor avea loc între 14 şi 20 septembrie, în Belarus, Rusia de vest şi exclava rusă în Kaliningrad, vor simula respingerea unui atac al grupurilor extremiste. Fomin a clarificat scopul exerciţiilor obişnuite conduse cu Belarus odată la doi ani:"Pe lângă fundalul său antiterorist, exerciţiul Zapad-2017 este de natură pur defensivă".

Moscova a afirmat că vor participa circa 13 000 de militari din Rusia şi Belarus şi aproximativ 70 de avioane şi elicoptere. Aproape 700 de componente militare vor fi implementate, inclusiv 250 de tancuri,10 nave, rachete şi diverse sisteme de artilerie.

Rusia a declarat că amploarea exerciţiului a fost conformă normelor internaţionale, observarea internaţională a exerciţiilor de sub 13.000 de militari nefiind obligatorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb