Ruşii, interesaţi de Grecia

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 aprilie 2012

Ruşii, interesaţi de Grecia

În timp ce mulţi dintre germani intenţionează să ocolească vara aceasta Grecia, ruşii vor veni aici în număr şi mai mare: sunt aşteptaţi circa 850.000 de turişti din Federaţia Rusă, cu 40% mai mulţi decât în urmă cu un an. De asemenea, concernul energetic rus Gazprom vrea să investească în Grecia bani serioşi, informează Der Tagesspiegel.

Gazprom se numără printre cei 17 potenţiali cumpărători ai companiei greceşti de gaze Depa, care se pregăteşte pentru privatizare. Costul companiei este estimat la circa 1,5 miliarde de euro.

Grecia devine un important coridor pentru aprovizionarea cu gaz a Europei, subliniază cotidianul german, citat de Agerpres. Încă în 2008, guvernul de la Atena s-a implicat în proiectul ruso-italian al gazoductului South Stream. Zăcămintele de gaz descoperite în estul Mării Mediterane, în apropiere de Cipru şi Israel, precum şi presupusele zăcăminte din Creta şi din vestul Greciei ar putea majora importanţa acestei ţări în calitate de punct de transbordare pentru aprovizionarea cu gaz a continentului european.

În afară de compania de gaze Depa, interesul ruşilor este atras de concernul pentru producţia de produse petroliere şi lubrifianţi Hellenic Petroleum (Elpe). Potrivit directorului "Gazpromneft", Aleksandr Diukov, întreprinderea sa studiază posibilitatea achiziţionării unei cote părţi în acest concern, care va fi scos la privatizare în luna mai, se mai spune în articol.

Nu în ultimul rând, în decembrie anul trecut, compania de stat a Căilor Ferate Elene OSE a primit vizita unei delegaţii a Căilor Ferate ale Federaţiei Ruse. Ruşii şi chinezii plănuiesc extinderea comunicaţiei feroviare între Shanghai şi Europa de Vest, prin Rusia. Potrivit cotidianului german, la această arteră de transport ar urma să fie conectate porturile Pireu şi Salonic.

Concernul logistic chinez Cosco este din 2010 operatorul a două dane pentru acostarea containerelor din portul Pireu şi intenţionează să ridice portul la nivelul celui mai important punct de transbordare pentru transporturile de containere din estul Mării Mediterane.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb