"Saab" nu negociază fuziunea cu \"Fiat\"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 mai 2009

\"Saab\" ar putea fi preluată de un investitor privat în această vară.

\"Saab\" ar putea fi preluată de un investitor privat în această vară.

"Saab Automobile", divizia suedeză a grupului auto american "General Motors" Corp., a anunţat, ieri, că nu poartă discuţii cu compania italiană "Fiat" SpA pentru o posibilă preluare.

Un purtător de cuvânt al companiei suedeze a confirmat declaraţiile făcute de directorul executiv, Jan-Ake Jonsson, pentru un cotidian local, potrivit cărora "Saab" nu se află în discuţii cu "Fiat", în condiţiile în care există alţi cumpărători pentru constructorul suedez, pus în vânzare la începutul acestui an.

Eric Geers, purtătorul de cuvânt al "Saab", a spus că "Fiat" nu se află printre cei zece posibili cumpărători rămaşi în cursă, care au vizitat uzinele companiei în ultimele săptămâni. Geers a precizat: "Avem acum zece posibili cumpărători foarte interesaţi, care ne-au vizitat în Trollhattan. De acum înainte, vom restrânge cercul acestora şi mizăm pe încheierea unui acord în această vară".

"Fiat", care tocmai a încheiat un parteneriat cu "Chrysler" LLC din SUA, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că va evalua fuziunea cu divizia europeană a grupului "General Motors". Financial Times a anunţat, marţi, că "Fiat" vrea să includă în noul grup şi "Saab", companie aflată în proces de reorganizare.

Guvernul suedez a precizat, luni, că a contactat "Fiat" în urmă cu câteva săptămâni, în legătură cu "Saab", însă nu s-a hotărât nimic.

Directorul "Fiat", Sergio Marchionne, vrea ca cel mai mare grup industrial din Italia să separe "Fiat Auto" de celelalte divizii şi să le unească cu "Opel", "Saab" şi alte operaţiuni ale "General Motors", precum şi cu pachetul deţinut în cadrul "Chrysler".

Scopul este formarea unei companii cu venituri de circa 80 de miliarde euro şi cu vânzări de 6-7 milioane de vehicule pe an, pe locul doi după "Toyota".

Luni, "Fiat" a prezentat guvernului german oferta sa pentru "Opel", arătând că, în situaţia în care va prelua compania germană, va păstra cele patru fabrici ale acesteia, dar va reduce personalul.

Ministrul german al Economiei a calificat proiectul italian ca fiind unul interesant şi speră să fie luată o decizie până la finele lunii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb