Safetech Innovations - cifră de afaceri în creştere cu 26%, în primul semestru al anului

F.D.
Piaţa de Capital / 22 august 2023

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti, raportează, la nivel individual, o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei, o creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 3,9 milioane de lei, o apreciere cu 49% comparativ cu primele şase luni din 2022, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, la nivel consolidat, unde sunt incluse rezultatele aferente entităţii din Marea Britanie, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei şi un profit net de 1,5 milioane de lei, scăderea profitului net fiind rezultatul investiţiilor realizate pentru demararea activităţii pe pieţele externe.

"În primele şase luni ale anului, am constatat o cerere ridicată pentru serviciile şi soluţiile noastre de securitate cibernetică. În România, multe companii încă au nevoie de conştientizare în ceea ce priveşte pericolele din mediul digital. De aceea, echipele noastre derulează campanii de informare şi educare în cadrul acestor organizaţii, iar parteneriatul încheiat recent cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică va juca un rol esenţial în sprijinirea acestor eforturi. Privind activitatea noastră din Marea Britanie, premisele sunt încurajatoare, având la acest moment proiecte în pipeline în valoare de 15,1 milioane de lire sterline, cu o valoare medie de aproximativ 140.000 de lire sterline per proiect", a declarat Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri la nivel individual, în primul semestru din 2023, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 35% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică cu 65%. În primele şase luni din 2023, compania a introdus în portofoliu şapte clienţi noi în România, arată sursa citată.

În cadrul entităţii din Marea Britanie, unde Safetech Innovations deţine o participaţie de 67%, prima jumătate a anului a fost caracterizată de o activitate intensă de promovare şi vânzare a serviciilor companiei pe plan local şi semnare de parteneriate. Compania locală a semnat parteneriate cu 25 de potenţiali reselleri, doi distribuitori pentru Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite, precum şi cu aproximativ 15 vendori. Începând cu luna septembrie, această entitate va începe să furnizeze "proof of concept" (POC) pentru servicii de tip Centru Operaţional de Securitate (SOC) şi soluţia de securitate pentru mobil în Marea Britanie şi Orientul Mijlociu.

La mijlocul lunii august a acestui an, Morgan Stanley Capital International (MSCI) a anunţat că acţiunile SAFE vor fi incluse în indicele MSCI Frontier Markets Small Cap şi în indicele MSCI Romania Small Cap, începând cu data de 31 august 2023. Includerea acţiunilor companiei în aceşti indici reprezintă un moment important pentru Safetech Innovations şi reflectă ascensiunea companiei pe scena internaţională. Indicele MSCI Frontier Markets Small Cap reprezintă un reper la nivelul acţiunilor companiilor cu capitalizare mică din pieţele frontiere, în timp ce indicele MSCI Romania Small Cap reprezintă un reper pentru acţiunile companiilor cu capitalizare mică de dimensiuni mici din România.

Safetech Innovations este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 6 februarie 2023 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 202 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. PER 55... succes.

    1. atata ai invatat ? per si gata ?

      Astazi PER ul este de 33.

      Si SAFE se cacaie intr-o mocirla de foarte mult timp la BVB.

      aceasta companie a dat an de an profituri in crestere

      Per 33 e ce vedeti pe site la bvb luand in consideratie situatia la 31 decembrie. Astazi in baza situatiei la semestru e per 55

      Si VIVRE DECO dadea an de an profituri in crestere

      a fost listata pe bvb in 2021 ce inseamna ptr tine mult timp !!

    facturi d-alea intragrup?

    1. Chiar e amuzanta faza - aia care nu au cumparat TLV la 18.8, Hidro la 101 dau 107 sunt mari experti ai SAFE... lol

      vand verbund, H20 si OMV si cumpar SAFE.....eram in dilema,dar m-am convins,e de viitor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb