SANCŢIUNI PENTRU SUA:  Lista americanilor interzişi în Rusia

E.D.
Internaţional / 21 martie 2014

În urma sancţiunilor impuse de către Statele Unite unor persoane şi instituţii din Rusia, Moscova a anunţat contramăsuri, o listă de parlamentari şi oficiali ai SUA care au interdicţie de intrare în Rusia.

Ministerul rus de Externe a comunicat impunerea unor sancţiuni simetrice unor politicieni americani.

Acţiunea reprezintă un răspuns la adresa sancţiunilor impuse de Statele Unite unui număr de funcţionari şi parlamentari care au sprijinit referendumul din Crimeea, se arată în comunicatul ministerului de Externe rus, potrivit Voice of Russia.

Printre cei aflaţi pe lista sancţiunilor din Rusia se află:

- Caroline Atkinson, adjunctul consilierului pentru securitate naţională

- Daniel Pfeiffer, asistent al preşedintelui SUA

- Benjamin Rhodes, asistent al preşedintelui SUA

- Harry Reid, liderul majorităţii din Senatul American

- John Boehner, purtător de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor

- Robert Menendez, preşedintele comisiei din Senat pentru Afaceri internaţionale

- John McCain, senator

- Daniel Coats, senator.

Rusia va răspunde în mod adecvat la fiecare atac ostil, a anunţat Ministerul rus de Externe.

"Am avertizat în mod repetat că utilizarea sancţiunilor este o practică cu două tăişuri şi ea va lovi şi Statele Unite. Cu toate acestea, partea americană continuă să creadă în eficienţa unor astfel de metode luate în trecut şi nu doreşte să recunoască ceea ce este evident: locuitorii Crimeii au votat pentru unificare cu Rusia într-un mod democratic şi în deplină conformitate cu dreptul internaţional şi al Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite", se arată în declaraţie.

În urma publicării listei cu cei sancţionaţi, congresmeni americani s-au declarat imediat mândri că sunt vizaţi de sancţiuni din partea Rusiei, joi, din cauza faptului că susţin Ucraina.

"Sunt mândru că sunt sancţionat de către Putin - nu-mi voi înceta niciodată eforturile în favoarea libertăţii şi independenţei Ucrainei, din care Crimeea face parte", a scris senatorul american John McCain, unul dintre cei mai vocali susţinători ai Ucrainei în criza actuală, într-un mesaj postat pe Twitter. El a efectuat în weekendul trecut o vizită la Kiev, conducând o delegaţie parlamentară americană.

"Dacă susţinerea democraţiei şi suveranităţii Ucrainei înseamnă că sunt #SancţionatdePutin, îmi convine", a reacţionat, tot printr-un mesaj postat pe Twitter, Robert Menendez, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului.

"Mândru că sunt inclus pe o listă a celor care au voinţa de a se ridica împotriva agresiunii lui Putin", a scris preşedintele Camerei Reprezentanţilor John Boehner, tot într-un mesaj postat pe Twitter.

Şase congresmeni şi trei consilieri ai preşedintelui Barack Obama nu vor mai putea de-acum să intre pe teritoriul Rusiei, potrivit unei liste publicate joi de către Moscova.

Cele două camere ale Congresului american au adoptat rezoluţii care condamnă în termeni duri intervenţia rusă în Ucraina şi urmează să dezbată săptămâna viitoare pe tema acordării unui ajutor economic autorităţilor de la Kiev.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca regulile diplomatiei obliga la raspuns proportional in echivalenta, de ce pe twiter americanii copiaza rusii? Nu au cap pe umeri, nu au creier sa gindeasca singuri un raspuns ? Sau asa se cred ei "cool"?! Se pare ca tipul acesta de raspuns i-a afectat la "pipotica" pe licuricii care ne lumineaza si pe noi, aici, cind "lumina" vine de la rasarit, nu degeaba i se spune Japoniei - Tara Soarelui Rasare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb