Şantierul Daewoo Mangalia evită lichidarea

M.R.
Ziarul BURSA #Companii / 11 octombrie 2010

Şantierul Daewoo Mangalia Heavy Industries nu va intra în procedură de dizolvare, chiar dacă societatea a înregis-trat o deteriorare a activului net în exerciţiul financiar 2009, potrivit unui raport al consiliului de adminis-traţie, prezentat acţionarilor.

Situaţia patrimonială a alarmat conducerea societăţii - coreenii de la Daewoo (50,9%) şi statul - prin intermediul societăţii Şantierul Naval 2 Mai (49,1%) - care a convocat, de urgenţă, o adunare generală extraordinară, luna trecută, ca să decidă soarta societăţii.

Situaţia patrimonială prezentată pe anul financiar 2009 a arătat o deteriorare a activului, moment de la care legea prevede că acţionarii trebuie să decidă remedierea situaţiei până la încheierea următorului an contabil sau să declanşeze procedura de dizolvare a societăţii

Activul net, calculat ca diferenţă între totalul activelor şi totalul datoriilor companiei, nu trebuie să se diminueze sub jumătate din valoarea capitalului social subscris, potrivit legii societăţilor comerciale, altfel consiliul de administraţie trebuie să convoace imediat AGA extraordinară ca să decidă dacă societatea trebuie să fie dizolvată sau nu.

Dacă AGA nu hotărăşte dizolvarea societăţii, atunci societatea este obligată ca până la încheierea exerciţiului financiar ulterior celui în care au fost constatate pierderile să remedieze problema patrimonială.

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co, divizia din Romănia (DMHI), a solicitat în vară o garanţie guvernamentală pentru obţinerea unui credit destinat finanţării operaţiunilor de producţie, în valoare de 98 de milioane dolari.

Acţionarii şantierului au tentat o majorare de capital în valoare totală de 200 milioane dolari, la începutul lunii iunie 2009, pentru susţinerea producţiei şi pentru completarea resurselor în vederea onorării comenzilor primite în anii anteriori. Una dintre comenzile importante a fost garantată de către National Agricultural Cooperative Federation din Seul, care a emis acum doi ani scrisori de garanţie în valoare de 93 de milioane de euro pentru garantarea unui credit pentru construcţia a două nave, garanţii care au fost prelungite în iunie cu încă trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb