Şapte comisari europeni vor candida la alegerile pentru PE

E.D.
Internaţional / 8 aprilie 2014

Preşedintele José Manuel Barroso a anunţat că 7 comisari vor candida la alegerile pentru Parlamentul European şi că 6 dintre aceştia îşi vor lua concediu electoral pentru a participa activ la campania electoral, informează un comunicat remis redacţiei.

Următorii membri ai Comisiei l-au informat pe preşedinte cu privire la intenţia lor de a participa activ la campania electorală pentru PE: Viviane Reding, vicepreşedinte al Comisiei şi comisar pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, Antonio Tajani, vicepreşedinte al Comisiei şi comisar pentru industrie şi antreprenoriat, Maro¹ ©efèoviè, vicepreşedinte al Comisiei şi comisar pentru relaţii interinstituţionale şi administraţie, Olli Rehn, vicepreşedinte al Comisiei şi comisar pentru afaceri economice şi monetare şi moneda euro, Janusz Lewandowski, comisar pentru programare financiară şi buget şi Neven Mimica, comisar pentru protecţia consumatorilor.

Preşedintele a decis să le acorde acestor comisari un concediu electoral în perioada19 aprilie-25 mai, cu excepţia vicepreşedintelui Olli Rehn, al cărui concediu electoral va începe la 7 aprilie. După cum prevede Codul de conduită, acest tip de concediu este fără plată, iar în perioada respectivă comisarii nu pot utiliza resursele umane sau materiale ale Comisiei. Toţi comisarii care vor fi în concediu electoral îşi vor relua activ funcţiile în cadrul Comisiei începând din 26 mai. Dacă vor fi aleşi, comisarii care vor decide să îşi ocupe locul în Parlamentul European vor trebui să demisioneze din Comisie până la sfârşitul lunii iunie.

De asemenea, preşedintele José Manuel Barroso a stabilit cine va prelua temporar responsabilitatea la nivel politic pentru portofoliile comisarilor care vor fi în concediu electoral. În timpul concediului electoral, cabinetele şi serviciile comisarilor aflaţi în concediu vor fi subordonate comisarilor care preiau temporar responsabilitatea pentru portofoliul comisarilor actuali.

În perioada 22-25 mai, cetăţenii europeni vor vota în cadrul alegerilor la nivelul UE pentru un nou Parlament European.

După cum prevede Codul de conduită al comisarilor, aceştia "pot fi activi din punct de vedere politic". În cazul în care hotărăsc să candideze la alegeri, aceştia "îl informează pe preşedinte cu privire la intenţia lor de a participa la o campanie electorală şi la rolul pe care preconizează că îl vor avea în campania respectivă. Dacă intenţionează să aibă un rol activ în campania electorală, aceştia trebuie să se retragă din activitatea desfăşurată în cadrul Comisiei pentru întreaga perioadă de implicare activă şi cel puţin pe durata campaniei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb