SĂRBĂTOARE ÎN FAMILIA REGALĂ,  Fundaţia Principesa Margareta a României anunţă cea de-a cincea ediţie a concertului regal caritabil

Mihaela Dalar Stanca
Cultură / 17 octombrie 2012

Fundaţia Principesa Margareta a României, înfiinţată acum 22 de ani, organizează pe 25 octombrie, la Ateneul Român, a cincea ediţie a Concertului Regal caritabil în beneficiul programului Tinere Talente, spectacol în cadrul căruia va concerta tânărul violonist Alexandru Tomescu. Spectacolul are loc anual cu ocazia aniversării Majestăţii Sale, Regelui Mihai I, în prezenţa Familiei Regale a României. În acest an, la sărbătorirea celor 91 de ani de la naşterea Majestăţii Sale, Regele Mihai I, va participa şi Principele Nicolae.

Violonistul Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai reprezentativi artişti români contemporani. În cadrul acestui eveniment, pe lângă vioara sa Stradivarius Elder-Voicu, violonistul va fi acompaniat pe scena Ateneului Român şi de Ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeşelea.

La ediţiile anterioare ale evenimentului au concertat muzicieni de renume ai ţării noastre, precum Dan Grigore - la prima ediţie, dirijorul Cristian Mandeal şi Orchestra Naţională Radio, în 2009, soprana Nelly Miricioiu şi Iuri Tsiple, în anul 2010 şi violonistul Remus Azoiţei acompaniat de dirijorul Christian Badea, anul trecut.

Cu 10 zile înainte de concert, s-au vândut bilete în valoare de 8.000 de euro

Fondurile strânse în urma concertului vor sprijini programul naţional Tinere Talente, prin care Fundaţia oferă burse de studiu pe o perioadă de un an de zile, în valoare de 2.000 de euro, pentru fiecare bursier. Aceste burse oferă mentorat şi oportunităţi de promovare tinerilor artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, copii care fac parte din familii cu venituri modeste.

Până la data de 15 octombrie, cu zece zile înainte de spectacolul caritabil, Fundaţia a obţinut 8.000 de euro din vânzarea biletelor. Preţul unui bilet la concertul din data de 25 octombrie este de 300 de lei.

În cei cinci ani de la demararea programului Tinere Talente, Fundaţia a oferit burse la 90 de copii. Anul acesta, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit 28 de burse de studiu, pentru 14 muzicieni şi 14 artişti plastici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb