"Sberbank" ar putea cumpăra "DenizBank"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 mai 2012

La finele lui 2011, "DenizBank", a şasea mare bancă privată din Turcia, avea active de 24,2 miliarde dolari şi 588 de sucursale în Turcia.

La finele lui 2011, "DenizBank", a şasea mare bancă privată din Turcia, avea active de 24,2 miliarde dolari şi 588 de sucursale în Turcia.

Grupul bancar franco - belgian "Dexia" SA poartă negocieri exclusive pentru vânzarea diviziei sale din Turcia, "DenizBank" AS, către "Sberbank", cea mai mare bancă din Rusia.

"Sberbank" ar putea să plătească 3-4 miliarde euro pentru "DenizBank", conform unor surse apropiate discuţiilor. La finele trimestrului întâi din acest an, valoarea contabilă a "Denizbank" era de aproape 2,7 miliarde dolari.

"Sberbank" caută oportunităţi de creştere în afara fostei Uniuni Sovietice, în condiţiile în care unele instituţii de credit din vestul Europei îşi vând subsidiarele din estul continentului şi Turcia, ca să se alinieze noilor norme de capital sau condiţiilor privind ajutoarele de stat. "Sberbank" a cumpărat, în februarie anul acesta, operaţiunile est-europene ale "Volksbanken" AG Austria, plătind în schimb 505 millioane de euro. Dacă va prelua "DenizBank", "Sberbank" va face a doua achiziţie importantă după cea a operaţiunilor "Volksbanken", extinzându-şi prezenţa în Europa emergentă. "Sberbank" urmăreşte să realizeze pe plan extern cel puţin 5% din profitul său.

În luna martie, surse apropiate "Dexia" afirmau că banca ar putea lansa al doilea proces de vânzare a "DenizBank", în condiţiile în care încercarea iniţială în acest sens nu a generat niciun rezultat. "DenizBank" a fost scoasă la vânzare anul trecut, după ce "Dexia" a fost divizată în vederea salvării sale de la colaps, unitatea din Turcia prezentând interes pentru mai multe societăţi financiare majore.

"Qatar National Bank" SAQ (QNB - cea mai mare bancă din Qatar după valoarea activelor) a intrat în negocieri pentru preluarea băncii din Turcia, însă, în februarie, presa străină nota, citând surse anonime, că discuţiile dintre "Dexia" şi QNB nu avansează din cauza preţului. Sursele mai declarau că, la rândul său, "HSBC Holdings" Plc din Marea Britanie a părăsit negocierile după ce, în ianuarie, chiar "Sberbank" anunţa că renunţă la planul de preluare a "DenizBank" din cauza condiţiilor incerte de pe pieţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb