Scad tarifele de roaming internaţional în reţelele mobile

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 3 iulie 2007

Scad tarifele de roaming internaţional în reţelele mobile

Regulamentul adoptat la Luxemburg de către cele 27 de state membre UE la sfârşitul săptămânii trecute va determina scăderea treptată a tarifelor de roaming internaţional în reţelele mobile. Potrivit Regulamentului adoptat în data de 7 iunie, tariful maxim pentru efectuarea unui apel în străinătate va fi de 0,49 euro/minut + TVA în primul an de la adoptare, iar în următorii doi ani va scădea la 0,46, respectiv 0,43 euro/minut. Pentru apelurile primite, Regulamentul prevede tarife maxime de 0,24 euro/minut în primul an, iar în următorii ani de 0,22, respectiv 0,19 euro.

Toate companiile de telefonie mobilă care oferă servicii de roaming internaţional trebuie să îşi contacteze clienţii pe parcursul lunii iulie pentru a le explica ce tarife le sunt oferite pentru aces­te servicii. Clienţii vor decide dacă optează pentru noile eurotarife sau rămân fideli vechiului contract, în cazul în care au deja tarife preferenţiale pentru serviciile de roaming. Dacă nu vor opta pentru eurotarif şi nu au deja un abonament care să implice tarife preferenţiale pentru roaming, clienţilor li se va aplica în mod automat eurotariful. Clienţii serviciului de roaming care, până la data intrării în vigoare a Regulamentului, au ales deja în mod deliberat un tarif sau pachet de roaming specific, altul decât tariful de roaming care li s-ar fi aplicat dacă nu ar fi făcut o astfel de alegere, şi care nu şi-au exprimat alegerea, rămân la tariful sau pachetul ales anterior. Tariful solicitat trebuie activat nu mai târziu de o lună de la primirea cererii clientului de către operatorul din ţara de origine.

De asemenea, de la sfârşitul lunii septembrie, operatorii de telefonie mobilă vor trebui să trimită un SMS generat automat fiecărui client care trece frontiera. Acest mesaj, care poa­te fi dezactivat de cei care nu doresc să îl primească, va oferi explicaţii despre costul efectuării şi primirii unui apel. Totodată, operatorii vor fi obligaţi să ofere informaţii mai detaliate asupra tarifelor celor care solicită acest lucru.

La nivelul pieţei de gros, valoa­rea tarifului plătit la decontarea între operatori pentru apelurile în roaming nu trebuie să depăşească 0,30 euro/minut + TVA în primul an, 0,28 în al doilea an şi 0,26 euro/minut în al treilea an de la aplicarea Regulamentului. Reglementarea pentru tarifele de gros se va aplica după 2 luni de la intrarea în vigoare a Regulamentului.

Regulamentul privind tarifele la roaming, examinat de patru comisii de specialitate ale Parlamentului European, a fost subiect al unei lungi serii de consultări, audieri publice, analize de impact şi intense negocieri între parlamentari şi preşedinţia germană a Uniunii.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei este instituţia care asigură monitorizarea şi supravegherea respectării prevederilor regulamentului pe teritoriul României, având competenţa de a solicita operatorilor de reţele publice mobile să furnizeze toate informaţiile relevante în acest scop.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb