Scad toate bursele din vestul Europei

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 martie 2007

Acţiunile listate la bursele europene au scăzut ieri, urmând trendul pe care s-au înscris pieţele globale din cauza temerilor legate de faptul că extinderea creditelor fără acoperire din SUA va afecta creşterea celei mai mari economii a lumii. Specialiştii sunt de părere că "încă nu s-a terminat declinul", iar corecţia pieţelor ar trebui să continue câteva săptămâni.

Cele mai afectate au fost acţiunile băncilor de pe continentul european, în special ale celor care realizează venituri importante în America de Nord. Astfel, acţiunile băncii elveţiene UBS AG, cea mai mare din Europa după valoarea activelor, au scăzut cu 3,8%, la 67,55 franci elveţieni. Acesta este cel mai mic curs din ultimele şase luni.

Titlurile "Royal Bank of Scotland Group" Plc, care deţine "Citizens Financial Group" din SUA, au coborât cu 4,6%, la 1.953 pence. Aceasta a fost cea mai mare scădere din ultimii trei ani. Acţiunile "HSBC Holdings" Plc, cea mai mare bancă din Europa după valoarea de piaţă, au pierdut 2,2%, ajungând la 883 pence. Titlurile "ING Groep" NV din Olanda au scăzut cu 2,7%, la 30,11 euro.

Totodată, au urmat un curs descrescător şi acţiunile companiilor miniere. Titlurile "BHP Billiton", cea mai mare din lume în domeniu, au coborât cu 2,4%, la 999,5 pence. Titlurile "Xstrata" Plc, al patrulea producător mondial de cupru şi nichel, au scăzut cu 2,8%, la 2.301 pence.

Acţiunile "Arcelor Mittal", cel mai mare producător mondial de oţel, au scăzut cu 2,7%, la 37,74 euro. Compania a pierdut un apel înaintat împotriva autorităţii de reglementare a pieţei acţiunilor din Brazilia şi ar putea fi obligată la plata unei sume de 5,24 miliarde de dolari.

Acţiunile "Carrefour" SA au crescut, însă, cu 2,2%, la 53,7 euro, după ce "Morgan Stanley" şi-a modificat în sens pozitiv recomandarea pentru aceste titluri.

Ieri au scăzut indicii tuturor celor 18 pieţe din vestul Europei. FTSE 100 al Bursei din Londra a scăzut cu 1,6%, la 6061,10, iar DAX al pieţei din Frankfurt a pierdut 1,96%, ajungând la 6494,72. CAC 40 al pieţei din Paris a coborât cu 1,6%, la 5348,50.

Standard & Poor"s se redresează

Indicele Standard & Poor"s 500 s-a redresat ieri, în deschiderea şedinţei bursiere din New York, cele mai importante creşteri fiind înregistrate de acţiunile companiilor energetice. Standard & Poor"s 500 Index a urcat cu 0,1%, la 1379,24, la ora 9:56, pe piaţa din New York. Dow Jones Industrial Average a pierdut, însă, 0,1%, ajungând la 12.084,61. Nasdaq Composite a crescut cu 1,1%, la 2351,74 puncte.

Scad din nou acţiunile exportatorilor asiatici

Acţiunile asiatice au urmat un curs descendent ieri, investitorii renunţând din nou la titlurile companiilor din regiune, pe fondul semnalelor potrivit cărora expansiunea celei mai mari economii a lumii (SUA) încetineşte. Amintim că SUA reprezintă cea mai mare piaţă de desfacere pentru exportatorii asiatici.

Analiştii spun că pe piaţă se resimte teama de faptul că încetinirea expansiunii economiei americane va afecta restul lumii. În opinia sa, noua scădere a cursului acţiunilor asiatice este încă o corecţie după creşterile recente.

Toţi indicii burselor din Asia au scăzut cu peste 1% ieri, cu excepţia celor din Thailanda şi Pakistan.

În China, acţiunile "Citic Securities" Co., cea mai mare firmă listată de brokeraj din China, au coborât cu 4,5%, la 41,39 yuani. Anul acesta, acţiunile societăţii au crescut cu 56%. Titlurile "China Merchants Bank" Co., al treilea creditor listat din ţară, au scăzut cu 2,8%, la 15,54 yuani.

Indicele Shanghai-Shenzhen 300 al Bursei chineze a pierdut 1,6%, ajungând la 2597,36. Acesta este cel mai important declin de după 1 martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb