Scăderea euro nu se opreşte

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 aprilie 2010

Euro şi-a continuat, ieri, declinul pe pieţele externe, fiind tranzacţionat în jurul cursului minim al ultimelor două săptămâni în raport cu dolarul, ca urmare a anunţului privind stagnarea economiei europene în ultimul trimestru din 2009.

Euro a avut un curs de 1,3341 dolari la ora 9:01 a.m., pe piaţa din New York, faţă de 1,3399 dolari în ziua precedentă. Anterior, cursul a coborât la 1,3326 dolari - cel mai redus nivel de după 26 martie. Pe piaţa din Frankfurt, euro avea un curs de 1,3353 dolari în jurul orei locale 13:00.

Economiştii cred că euro este supraevaluat şi va continua să scadă în perioada următoare, în condiţiile în care riscurile care ameninţă regiunea nu vor permite majorarea dobânzilor de către Banca Centrală Europeană (BCE). În opinia analiştilor, BCE va decide, astăzi, să menţină dobânda de referinţă la recordul minim de 1%. Consiliul guvernatorilor BCE nu a mai modificat dobânda de referinţă din luna mai 2009.

Potrivit specialiştilor, economia regiunii euro se va redresa încet. "Primul trimestru a fost, încă, foarte slab, dar îi urmează o perioadă de redresare în trimestrul curent", declară Christoph Weil, economist la "Commerzbank" AG din Frankfurt, citat de agenţia Bloomberg. În opina sa, exporturile vor fi cele care vor susţine expansiunea economică anul acesta.

OCDE: Statele Unite se vor redresa mai rapid decât Europa

Redresarea economică va încetini în ţările dezvoltate, iar ritmul de creştere din Statele Unite va fi mai rapid decât cel din Japonia şi Europa în primele şase luni din 2010, estimează OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică).

Potrivit OCDE, ţările G7 au avut o creştere economică de 1,9% în primul trimestru, comparativ cu ultimele trei luni din 2009, după care vor consemna o expansiune de 2,3% în trimestrul al doilea.

OCDE preconizează că economia americană a crescut cu 2,4% în primul trimestru, faţă de cel precedent. În trimestrul al doilea, SUA vor consemna o creştere de 2,3%, potrivit OCDE.

Pentru Japonia, OCDE prognozează o creştere de 1,1% în primul trimestru, respectiv de 2,3% în trimestrul al doilea.

Pentru cele mai mari economii europene - Germania, Italia, Franţa - OCDE estimează o expansiune cumulată de 0,9% în primul trimestru din 2010, urmată de o creştere de 1,9% în trimestrul curent.

Economia zonei euro a stagnat în ultimul trimestru din 2009

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb