SCANDALUL DE LA SIF OLTENIA, PE MASA TRIBUNALULUI DOLJ Cerere de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea deciziilor AGA, prezidată de Ciurezu

A.I
Piaţa de Capital / 6 mai 2020

Cerere de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea deciziilor AGA, prezidată de Ciurezu

Scandalul de la SIF Oltenia (SIF5), din data de 28 aprilie, dintre o parte a conducerii societăţii şi tabăra investitorilor din jurul SIF Banat-Crişana (SIF1) a ajuns în instanţă.

Tribunalul Dolj va judeca, pe 13 mai, solicitarea SIF Banat-Crişana de suspendare prin ordonanţă preşedinţială a executării hotărârilor nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 şi 8 adoptate de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, prezidată de Tudor Ciurezu, Preşedintele Consiliului de Administraţie, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În cazul emiterii ordonanţei preşedinţiale, hotărârile vor fi suspendate până la soluţionarea cererii formulată de SIF Banat - Crişana prin se solicită constatarea nulităţii absolute a hotărârilor respective.

La data de 28 aprilie, au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, în condiţiile în care unii dintre investitorii SIF-ului prezenţi la faţa locului, între care reprezentanţii grupului format din SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia (SIF4) precum şi a unor fonduri de investiţii, nu au reuşit să intre în clădire, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

Astfel, aceştia au organizat o altă adunare, prezidată de vicepreşedintele Cristian Buşu, în care au fost respinse toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi.

În plus, a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga (care între timp şi-a dat demisia din funcţia de membru al board-ului societăţii) şi Ana Barbara Bobircă, pentru un prejudiciu cauzat societăţii, de 0,336 milioane de lei. De asemenea, s-a votat aprobarea atragerii răspunderii lui Cristian Buşu, propunere ce a fost respinsă.

De asemenea, s-a aprobat încetarea mandatului lui Tudor Ciurezu, din poziţia de director general al SIF-ului.

Acţiunile SIF Oltenia sunt suspendate temporar de la tranzacţionare.

A.I

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. daca nu altceva, macar cu trebunalul sa ne dixtram pe pandemie.

    Am citit amuzat materialele despre scandalurile de la SIF 3 si SIF 5 (de fapt scandalurile in care par implicate toate cele 5 SIF-uri) atat cele publicate de ziarul Bursa cat si comentariile provocate de articole. Au fost momente cand am izbucnit in ras.

    Din pacate nu este nimic de ras si ceea ce se intampla la SIF-uri pare a fi o dovada certa si clara a slabiciunii institutiilor statului roman: prin legislatia etichetata de multe ori neclara si ambigua promovata de parlament (care da impresia ca este animat de interese de partid, de interese ale unor grupuri de putere) cat si prin oamenii meniti sa aplice aplice legislatia, oameni care o interpreteaza in maniera personala si partizana. 

    Mi-a venit in minte un exemplu semnificativ tratat de presa. In recenta campanie electorala domnul presedinte Klaus Iohannes a vorbit si a cerut domnia legii; perfect normal. Cred ca stiti cu totii ca presedintele Iohannes i-a retras o decoratie acordata de statul roman domnului Adrian Nastase, fost prim ministru cu realizari notabile in politica externa a Romaniei. Pentru retragerea decoratiei domnia sa a avut o acoperire perfect legala dar pentru aceeasi acoperire legala nu i-a retras o decoratie similara acordata de statul roman celebrului fotbalist Gheorghe Popescu. Ma intreb cum s-a aplicat in aceste 2 cazuri domnia legii in situatia in care in spatele presedintelui Klaus Iohannes se afla un aparat admnistrativ si consilieri platiti de la buget. Nu stiu daca Administratia prezidentiala a dat un comunicat in care sa explice aplicarea diferita a aceleiasi legii functie de persoana. Sper si cred ca am relatat corect acest exemplu.  

    In lumina exemplului de mai sus comportamentul conducerii ASF (Gradinescu & Co), al domnilor Dragoi, Lakis, Fercala, Ciurezu, Lakis, etc este cvasinormal: ca ”asa vor muschii lor”. Ei au ca prioritate in activitatea lor interesele personale si de grup. 

    Se uita de catre autoritati, in integrul lor, ca la baza acestor SIF-uri se afla milioane de romani. La aceste scandaluri, ce dureaza de luni de zile, ma asteptam ca Parlamentul sa intervina in sensul clarificarii legislatiei, verificarii comportamentului ASF si protejarii micilor actionari proveniti din Programul Privatizarii in Masa. Parlamentul a tacut; pentru el scandalul nu exista si nici milioanele de romani actionari la SIF-uri. Probabil multi parlamentari asteapta felurite foloase de la cei ce controleaza si sifoneaza profiturile SIF-urilor. Se apropie 2 alegeri, pastrarea actualelor pozitii este existentiala pentru multi parlamentari si este nevoie de ”sponsorizari” pentru campaniile electorale. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb