Schimbări la nivelul conducerii "Holcim"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 august 2012

Datoria financiară netă a "Holcim" a crescut cu 5,3% faţă de finele lui 2011, fiind de 12,2 miliarde franci la data de 30 iunie.

Datoria financiară netă a "Holcim" a crescut cu 5,3% faţă de finele lui 2011, fiind de 12,2 miliarde franci la data de 30 iunie.

"Holcim" Ltd., al doilea producător mondial de ciment, anunţă schimbări la nivelul conducerii, compania elveţiană urmărind să introducă, de la 1 septembrie, "o structură mai flexibilă şi mai eficientă".

Ca parte a schimbărilor, trei manageri vor părăsi comitetul executiv. Este vorba despre Benoit-H. Koch, res­ponsabil cu operaţiunile din America de Nord, Marea Britanie, Norvegia şi zona mediteraneană; Patrick Dolberg, responsabil pentru vestul şi centrul Europei, şi Urs Böhlen, responsabil pentru Europa de Est şi Sud-Est, statele CSI şi regiunea Caspică. Acesta din urmă va deveni consilier al directorului executiv al "Holcim", Bernard Fontana, până la momentul pensionării, în 2013.

Fontana a lansat iniţiativa de reducere a costurilor "Holcim Leadership Journey", care urmăreşte îmbunătăţirea profitabilităţii societăţii. În baza acestui program, câteva divizii europene ale companiei vor fi reunite într-o entitate condusă de Roland Koehler, în prezent director executiv al "Holcim Group Support" Ltd.

"Holcim" a raportat, pentru trimestrul al doilea din acest an, un profit net de 379 milioane de franci elveţieni (389 milioane de dolari), mai mare cu 9,2% faţă de perioada similară a lui 2011. Analiştii estimau 353 milioane de franci.

În perioada de raportare, vânzările companiei au sporit cu 2%, la 5,6 miliarde franci, previziunile analiştilor fiind de 5,7 miliarde franci.

În primele şase luni ale anului curent, compania şi-a majorat profitul net cu 6,6%, la 624 milioane de dolari, iar vânzările - cu 2,1%, la 10,4 miliarde franci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb