SCRISOARE ADRESATĂ LUI TEODOROVICI Deputat PNL: "Demiteţi-o urgent pe Iovu, vicepreşedintele CEC, altfel îi giraţi afirmaţiile!"

Bănci-Asigurări / 20 iunie 2015

Deputatul PNL Daniel Zamfir îi solicită ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, ca şef al ministerului care este şi acţionar majoritar al CEC Bank, să determine "instant" demiterea vicepreşedintelui Mirela Iovu după "declaraţiile delirante" făcute la adresa românilor care au datorii la bănci.

"Altfel, îi veţi gira afirmaţiile de o rea-credinţă maladivă şi de o batjocură de neînchipuit la adresa oamenilor cinstiţi care, în nume personal sau cu firmele pe care le deţin, au contractat credite, fiind unul dintre motoarele economiei, ca să nu mai spun, principalul motor al sistemul bancar", arată Zamfir în scrisoarea deschisă remisă redacţiei.

"Statul român, pe care îl reprezentanţi, domnule Ministru, nu îşi poate asuma, în 2015, să «regrete» că azi vorbim de debitori oneşti în loc să-i tăiem bucăţi ca în Roma Antică sau să-i legăm de catarg în piaţa publică, precum în Evul Mediu, aşa cum consideră doamna Iovu că ar trebui făcut. Vă amintesc că, recent, guvernatorul Isărescu aprecia că, în România, creditarea a murit nu din cauza crizei economice, ci din cauza relaţiei rupte între bancheri şi cetăţeni. Nu cred că păstrarea în funcţie a doamnei Iovu va ajuta la restabilirea acestei încrederi. În calitatea mea de deputat nu pot face mai mult decât să vă adresez luni o interpelare care să conţină toate rândurile de mai sus. Consider însă că, din respect pentru cetăţenii acestei ţări, fie că au sau nu credite la banca statului, demiterea doamnei Iovu nu mai poate aştepta ziua de luni", transmite Zamfir.

În Roma antică, faliţii erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau, în Evul Mediu erau legaţi la stâlpul infamiei, iar în epoca modernă erau băgaţi la închisoarea datornicilor, a declarat joi vicepreşedintele CEC Bank, Mirela Iovu, vorbind despre legile insolvenţei, chiar în ziua în care preşedintele ţării promulga legea insolvenţei persoanelor fizice.

"Practica a arătat că, dacă se ajunge în insolvenţă, se pune în mişcare un mecanism atât de complex şi de imprevizibil încât rişti ca la final să constaţi că, de fapt, garanţiile tale sunt fără valoare sau au fost utilizate pentru alte plăţi", a declarat doamna Iovu, potrivit Hotnews, adăugând: "Pentru a salva afacerile de la faliment, poate este bine să avem... aşa.. un mic semn de întrebare faţă de onestitatea celor pe care îi finanţăm. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi cum erau trataţi faliţii în Roma antică. Faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai era obiceiul legării de un catarg în piaţa publică sau purtarea datornicului pe străzi. Exista şi închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat. Şi noi, în Codul Civil de la 1864, aveam închisoarea datornicilor. Dar, în decursul anilor, s-a ajuns de la uciderea debitorului până la acordarea unei a doua şanse, în 2014. (...) Nu se mai vorbeşte despre debitorul de rea credinţă. Azi vorbim de debitori oneşti cărora trebuie să li se acorde a doua şansă. Personal, nu sunt pe o pantă optimistă - legea insolvenţei nu este perfectă şi nu ar putea fi vreodată perfectă".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. v am mai spus ca e o proasta cu ifose, promovata , intim, de alt prost.fostul ei sef.

    e doctorand la prof piperea. 

    Dar demisia la toti parlamentarii hoti cind are loc ? Acuma PSIHOPATU striga demite-ti PSIHOPATA. De fapt trebuie sa va belim pe toti, la propriu.

    Si eu cer demiterea domnului Zamfir pentru ca ocupa pe langa calitatea de parlamentar si pe cea de dobitoc. Traim in epoca in care orice paraplici se trezeste in somn si cere demisia cuiva, aleator, haotic crezand ca asa va urca din nou spre un nou mandat care sa il indreptateasca la un spor de pensie. Adevarul este ca pana la aceasta luare de pozitie imbecila nimeni nu auzise de el.

    1. OK, dar vad ca pe Iovu nu o caracterizezi deloc.

      Daca esti asa de virulent cu deputatul, atunci de ea ce zici? 

    Intr-adevar, si-a batut joc de noi, si e dusa rau de tot cu capul...o pun pe seama faptului ca poate delira cand a afirmat asta...

    Cred k 50 de deputati k dl Zamfirar fi de 10x peste cei 500de borfasi din parlament si senat

    Cred ca Mirela Iovu , a facut referire la datornicii din conducere , care au luat cu nemiluita de la banci si au uitat sa-i dea inapoi...nu la omul de rand ! si mai cred ca dupa ce a vorbit prostii , si-a pus acolitii anonomi, sa-i ia apararea...asa cred !!

    1. Cred ca Iovu e de ocolit, nu de acolit.

      mesajele virulente impotriva d lui deputat sunt ale lui iovu.

      ati uitat de unde am plecat, iovu. 

      proasta cu ifose si basma la git. 

      vorbele ei de azi reflecta gandirea si activitatea ei . 

      o nulitate sustinuta de amanta.ul ala batran si plicticos. 

      o mentinem la o banca de stat?

      sau asteptam si prejudiciile? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb