Scutaru, sub control judiciar

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 6 aprilie 2015

George Scutaru a fost pus sub control judiciar şi este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare a banilor, după ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcţie de conducere din administraţia locală, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă transmis vineri că a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând din 3 aprilie, faţă de George Adrian Scutaru, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere într-un partid, pentru infracţiunile de complicitate la luare de mită şi spălare a banilor.

Potrivit procurorilor, în anul 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţătoare în cauză, a pretins şi primit aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, de la o persoană care i-a cerut să o ajute în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren din municipiul Buzău.

Din banii primiţi, conform unei înţelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-ar fi dat lui Scutaru suma de 170.000 de euro, "provenienţa şi modul în care s-au obţinut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian", au precizat procurorii.

"Suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru George-Adrian de la denunţător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008", au scris procurorii în ordonanţa prin care s-a dispus măsura controlului judiciar.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, George Scutaru ar fi fost citat la DNA într-un un dosar în care este vizat Cristinel Bîgiu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău. Bîgiu este suspectat că, în perioada în care a fost prefect al judeţului Buzău, ar fi luat mită pentru a interveni la alte persoane cu funcţii de conducere în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unor terenuri din municipiul Buzău.

În acest dosar, fostul ministru al Internelor Cristian David este acuzat că în 2008 ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb