Se poate tranzacţiona doar în baza calendarului economic?

Piaţa de Capital / 25 martie 2019

Traderii profitabili urmăresc calendarul economic în timp real şi ţin cont de fundamentele care ar putea să modifice direcţia de evoluţie a pieţei. Învăţaţi să tranzacţionaţi pe baza calendarului economic!

● Ce este calendarul economic?

● Cum utilizăm Calendarul Economic

● Cei mai importanţi indicatori economici din SUA

● Cei mai importanţi indicatori economici din Uniunea Europeană

● Se poate tranzacţiona doar în baza calendarului economic?

Se poate tranzacţiona doar în baza calendarului economic?

Ca idee generală pieţele financiare cunosc fluctuaţii în mod continuu, în funcţie de cererea şi oferta existentă în pieţele respective, care se concretizează prin intermediul aspectelor tehnice şi fundamentale ale pieţei.

Ca urmare unul dintre primele lucruri dacă nu cumva chiar primul pe care le face un trader când îşi începe ziua de tranzacţionare este să consulte şi să analizeze calendarul economic.

Ce este calendarul economic?

Calendarul economic este o listă care conţine toţi indicatorii macroeconomici ce urmează a fi publicaţi şi anunţurile economice ce vor avea loc în timpul viitoarelor sesiuni de tranzacţionare. Mai concret sunt datele economice fundamentale care influenţează şi mişcă pieţele într-o măsură mai mica sau mai mare în funcţie de importanţa datelor publicate. Acest calendar economic este un instrument de bază pe care traderii îl utilizează pentru a se informa asupra fundamentelor unei economii.

Întrucât de cele mai multe ori publicarea datelor economice antrenează mişcări ample şi volatilitate în pieţe, acestea sunt momente care oferă oportunităţi interesante de tranzacţionare.

Prin urmare traderii profitabili urmăresc calendarul economic în timp real şi ţin cont de fundamentele care ar putea să modifice direcţia de evoluţie a pieţei.

Calendarul economic pune la dispoziţia traderilor următoarele informaţii:

● Data şi ora publicării

● Ţara care publică anunţul - în funcţie de pieţele pe care tranzacţionaţi verificaţi dacă anunţurile care se publică va pot afecta poziţiile deschise >

● Impactul anunţului asupra activelor. Atunci când cotaţia activelor asociate cu ţara pentru care se publică anunţul nu suferă modificări importante impactul este redus. În cazul anunţurilor majore în pieţele afectate vor apărea volatilităţi importante.

● Natura anunţului economic - dacă este dată statistică sau conferinţă sau comunicat de presă.

● Rezultatele - de obicei statisticile prezintă datele anterioare, cele previzionate şi la publicare datele curente. Se poate astfel evalua cum au evoluat datele şi cum se poziţionează acestea faţă de aşteptările pieţei.

În baza acestor informaţii traderii urmăresc în timp real tendinţele pieţelor şi fac previziuni ale evoluţiilor viitoare.

Cum utilizăm Calendarul Economic

Calendarul economic cuprinde o listă lungă de indicatori macroeconomici care se publică în mod periodic. Traderii urmăresc în general anunţurile cu impact mare asupra pieţelor şi în special asupra pieţelor în care au deschise ordine la un moment dat.

Printre datele economice cu cel mai mare impact sunt indicatorii din SUA şi Europa

Cei mai importanţi indicatori economici din SUA

NFP (Non Farm Payrolls) - Salariile plătite în economia americană cu excepţia celor din agricultură

● Produsul Intern Brut sau PIB care reprezintă totalitatea contravalorii bunurilor şi serviciilor produse în SUA într-un interval de timp.

● Balanţa comercială

● Rata dobânzii de politică monetară

● Rata inflaţiei

● Raportul şedinţei lunare a FOMC (Comitetul de politică monetară al Rezervei Federale a SUA)

● Discursuri şi publicaţii referitoare la politica monetară a FED

● Raportul referitor la ocuparea forţei de muncă - afectează în principal piaţa Forex şi produce adesea volatilitate în pieţe

● Cererile de indemnizaţii de şomaj - se referă la numărul de şomeri noi care sunt luaţi în evidenţă

● Rata şomajului - este numărul şomerilor raportat la populaţia activă

Cei mai importanţi indicatori economici din Uniunea Europeană

● Şedinţele de politică monetară ale Băncii Centrale Europene, discursurile şi conferinţele reprezentanţilor BCE.

● Indicele IPC din zona euro care estimeaza inflaţia

● Indicatorii care se referă la ocuparea forţei de muncă

● Comenzile de producţie din Germania (cea mai puternică economie din zona europeană)

● Indicele IFO

● Indicatorul ZEW

Se poate tranzacţiona doar în baza calendarului economic?

Da, se poate, dar depinde de stilul de tranzacţionare pe care îl alegeţi. Dacă preferaţi scalpingul, nu este recomandat să tranzacţionaţi în baza calendarului economic.

În schimb dacă intenţionaţi să tranzacţionaţi pe termen lung şi mediu calendarul economic este un instrument esenţial care vă ajută să identificaţi niveluri cheie, praguri psihologice şi să vă stabiliţi obiectivele de profit şi nivelurile de risc asumate.

Exista traderi care nu se bazează deloc pe analiza tehnică ci doar pe fundamentele economice relevate de publicaţiile economice.

Trebuie să aveţi în vedere că pentru a deveni un trader profitabil este imperios necesară înţelegerea corectă a fundamentelor pieţei şi comportamentul actorilor care influenţează piaţa (ex. băncile centrale).

De asemenea, nu se recomandă plasarea de ordine în piaţă în momente premergătoare publicării unor anunţuri importante. În special dacă doriţi să intraţi la un nivel de preţ în zona cotaţiei curente. Prin aplicarea acestui principiu simplu puteţi evita o serie de pierderi pentru activitatea dumneavoastră de tranzacţionare în special dacă sunteţi începător.

O altă observaţie ar fi că piaţa nu urmează totdeauna firul logic al rezultatelor economice. Atunci când rezultatele sunt în linie cu aşteptările, este posibil ca piaţa să reacţioneze foarte puţin sau deloc.

Dacă preconizaţi să testaţi tranzacţionarea bazată exclusiv pe calendar economic, vă sfătuim să o testaţi temeinic pe un cont demo înainte de vă lansa în tranzacţii reale pe piaţă. (C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb