Sebastian Bodu pune "artileria" pe cazinouri

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Companii / 10 octombrie 2005

Sorin Constantinescu, reprezentantul cazinourilor: "nicăieri în lume nu sunt sistate activităţi care aduc milioane de euro anual la buget"

Şeful Fiscului nu este interesat să aducă bani la bugetul de stat şi urmăreşte, prin închiderea cazinourilor, satisfacerea unui capriciu personal, susţine Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazino-uri din România (AOCR). "Nu înţeleg cum acceptă Guvernul să aibă un asemenea funcţionar public, într-un post atît de important, din moment ce domnul Bodu nu este în stare nici măcar să calculeze TVA-ul dintr-o sumă dată", afirmă Sorin Constantinescu. În acelaşi timp, domnia sa ne-a spus că "nicăieri în lume nu sunt sistate activităţi care aduc milioane de euro anual la buget".

Sorin Constantinescu ne-a mai spus că nu înţelege comportamentul şefului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care în loc să fie preocupat să colecteze taxe datorate bugetului, "domnia sa îşi concentrează forţele pe agenţii comerciali care, prin lege, nu au cum să acumuleze datorii". El a precizat că nu contes-tă aplicarea amenzilor atunci cînd se constată nereguli, dar că toată campania demarată împotriva cazionurilor pare "război personal al domnului Bodu". Sorin Constantinescu: "Plătim aproape lunar amenzi de peste 250 milioane ROL, pe fiecare cazinou, fie că sunt nereguli sau nu". Reprezentantul cazinourilor este de părere că Sebastian Bodu aplică acest comportament deoarece "este avid de imagine şi apariţii în public". Sorin Constantines-cu ne-a mai declarat că efectele deciziei de suspendare a activităţii cazinourilor, luată de ANAF în urmă cu ceva vreme, încă persistă. Acestea se manifestă prin pierderi însemnate de clienţi, care nu mai au încredere în corectitudinea personalului din cazinouri. Domnia sa a estimat o scădere de 30% a veniturilor şi a precizat că "imaginea cazinourilor va fi refăcută în timp şi cu bani mulţi".

Decizia de retragere de pe piaţă a investitorilor israelieni care deţin cazinourile din incinta hotelurilor Hilton şi Marriott persistă, aceştia fiind în căutare de potenţiali cumpărători. Sorin Constantinescu ne-a spus că investitorii străini nu mai au încredere în sistemul românesc, iar efectele vor fi grave, pentru că aceştia îşi vor informa şi partenerii din străinătate asupra climatului de afaceri din ţara noastră.

Sorin Constantinescu: "La cele două cazinouri avem investiţii de peste 10 milioane de dolari şi 600 de angajaţi şi apare un Bodu care închide activitatea". Preşedintele ACOR ne-a mai declarat că au existat cazuri în care inspectori ai agenţiei conduse de Sebastian Bodu au afirmat că, deşi nu se constată nereguli la unele controale se dau totuşi amenzi. Sorin Constantinescu a mai precizat că îşi menţine hotărîrea să îl acţioneze în instanţă pe Sebastian Bodu pentru daunele pricinuite de suspendarea activităţii cazinourilor, dar că nu a făcut-o pînă acum pentru că nu a vrut "să se coboare la nivelul lui".

Preşedintele AOCR a mai spus "instituţiile statului ne acuză că nu prezentăm rapoarte privind tranzacţii suspecte de spălare de bani. Noi suntem în imposibilitatea să stabilim aceste aspecte. Am propus ca autorităţile să delege inspectori care să supravegheze în permanenţă cazinoul, din interiorul său, şi care să întocmească aceste rapoarte, exact după modelul francez".

Sorin Constantinescu: "Unii funcţionarii publici, numiţi politic, nu au nici o tangenţă cu posturile în care sunt instalaţi." În categoria acestora l-a încadrat preşedintele AOCR pe şeful ANAF, care, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute săptămâna trecută, a afirmat că "deşi instanţa a anulat decizia ANAF de suspendare a activităţii respectivelor cazinouri, aceasta nu este decît o amînare a procesului juridic pe care îl vom demara împotriva acestora".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb