Sectorul 6, cuiul lui Pepelea pentru USL

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Politică / 20 aprilie 2012

Sectorul 6, cuiul lui Pepelea pentru USL

Marile construcţii, chiar şi politice, încep să se surpe din cauza unui punct slab, oricât de mic poate părea acesta. Pentru USL punctul sensibil este Sectorul 6, mai precis numele candidatului care va reprezenta alianţa în bătălia pentru postul de primar de sector. După îndelungi negocieri, cele trei partide ale uniunii, PNL, PSD şi PC, nu au reuşit să ajungă la un numitor comun în ceea ce priveşte omul pe care să-l susţină în bătălia cu actualul edil, Cristian Poteraş (PDL). Liberalii îl sprijină pentru Primăria Sectorului 6 pe Rareş Mănescu (PNL), în timp ce social-democraţii şi conservatorii mizează pe Ştefan Florescu (PC).

Acest lucru se resimte inclusiv în ceea ce priveşte campania electorală prematură din sector, cutiile poştale ale locuitorilor fiind luate cu asalt de fluturaşi, icoane şi scrisori de la ambii pontenţiali candidaţi aflaţi sub umbrela USL. Candidatul PC are de altfel o campanie foarte activă, finanţând inclusiv un ziar în care îşi atacă adversarii şi prezintă proiectele pe care le are în vedere în cazul în care va deveni primar. În mod clar, de acest scandal beneficiază Cristian Poteraş în mod special, şi PDL-ul la modul general.

Crin Antonescu respinge teoria ruperii USL, dar precizează clar că protocolul Uniunii permite candidaturi separate pentru sectoarele Capitalei: "Vrem şi noi, ca şi domnul Ponta, ca şi PSD, candidaturi comune. PSD vrea să ia şi Sectorul 3 şi Sectorul 6. Am spus: dacă luaţi voi Sectorul 3, luăm noi Sectorul 6". Cu toate acestea, Crin Antonescu recunoaşte că dacă vor exista candidaturi separate în Sectoarele 3 şi 6, primarii în funcţie vor avea o şansă în plus să câştige un nou mandat, dar că PNL şi PSD ar obţine mai mulţi consilieri decât ar obţine o listă unică USL. În schimb, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că el nu doreşte candidaţi separaţi ai USL la Sectorul 6 şi că îşi doreşte să câştige cel care are cele mai multe şanse, acesta fiind potrivit sondajelor Ştefan Florescu: "Eu nu-mi doresc candidaturi separate. Eu îmi doresc să candideze cel care are şansele cele mai mari să câştige sectorul. Mai spun o dată: noi avem foarte clar în acord că la Bucureşti susţinem un candidat comun şi acela este Sorin Oprescu. Avem un candidat comun, domnul Oprescu. Avem listă comună. Din punctul meu de vedere, îmi doresc să avem candidaţi comuni la toate sectoarele. Protocolul nu ne obligă să avem candidaţi comuni decât la judeţ şi municipii reşedinţă de judeţ. Nu ne obligă şi mai jos".

Tensiunea în USL a apărut după ce Ecaterina Andronescu a refuzat să mai candideze pentru Primăria Sectorului 6. Fostul ministru al învăţământului avea o cotă foarte bună şi conducerea PNL acceptase să susţină în acest sector un reprezentant al PSD. După ce Ecaterina Andronescu a refuzat, liberalii au susţinut că Rareş Mănescu trebuie să candideze, principalul argument fiind că acesta este cel mai bine cotat în sondaje. Pe de altă parte, şefii PSD şi PC susţin că Florescu este pe primul loc în ceea ce priveşte intenţia de vot a locuitorilor sectorului şi că în mod normal acesta este îndreptăţit să candideze. Indiferent de decizia finală în ceea ce priveşte candidaturile USL pentru sectoarele din Bucureşti, o primă fisură a apărut în interiorul alianţei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Este urat ce a facut Florescu cu acele pachete si felicitari pe Paste, pe care nu inteleg in ce calitate le-a trimis. Este urat ce a facut si Manescu in perioada martisorului. Nu vrem sa fie primari oameni ca acesti.

    Cele mai mari sanse le are tot Poteras, indecizia USL semnaleaza slabiciune, indecizie, au pierdut deja startul cursei politice

    Nu avem nevoie de oameni ca florescu si manescu la conducerea sectorului 6! niste oamei de nimic

    indreptatit ca si candidat este doar Poteras. ati auzit voi de vreun proiect realizat de ceilalti 2? ma indoiesc :)

    USL sunt reprezentati de oameni in care nu ne putem increde..Poteras a facut doar lucuri bune in sector si il sustinem

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb