Securitatea alimentării cu gaze, discutată de Băsescu cu şeful OMV

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 iulie 2013

Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri, cu Gerhard Roiss.

Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri, cu Gerhard Roiss.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a OMV - Petrom condusă de Gerhard Roiss, preşedintele Consiliului de Supraveghere Petrom şi directorul general executiv al OMV. Cu ocazia întrevederii, s-a discutat despre nevoia de investiţii în sectorul energetic românesc, pentru ca ţara noastră să poată deveni un hub energetic regional, dar şi despre problematica securităţii aprovizionării cu gaze naturale în regiune, în contextul eşecului Nabucco.

Potrivit comunicatului preşedinţiei, Traian Băsescu a precizat faptul că România intenţionează să solicite Uniunii Europene sprijin şi finanţare pentru alte proiecte româneşti de infrastructură energetică, prin Facilitatea "Connecting Europe". Gerhard Roiss a vorbit despre şansa României de a deveni independentă energetic, precum şi despre rolul pe care sectorul nostru energetic îl poate juca, astfel, la nivel regional.

Tot ieri, Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a fost însoţită de Cristian Popa, Viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), la Petrom City, sediul central al OMV Petrom.

La Petrom City, reprezentanţii FMI şi BNR au vizitat o expoziţie despre istoria industriei româneşti de petrol şi gaze naturale şi au discutat aspecte legate de evoluţia companiei, post privatizare. FMI este una dintre instituţiile financiare internaţionale care, împreună cu Banca Mondială şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, au sprijinit procesul de privatizare a Petrom.

Gerhard Roiss a declarat: "Este o mare onoare să o primim pe doamna Lagarde şi delegaţia Fondului Monetar Internaţional la sediul OMV Petrom. Compania este un model european pentru restructurarea de succes a unei companii naţionale de ţiţei şi gaze. OMV Petrom este o companie sustenabilă şi profitabilă care a investit 9 miliarde de euro în România, în ultimii opt ani, cu un impact pozitiv asupra economiei şi a pieţei muncii din ţara noastră". La rândul său, Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom, a subliniat că societatea are o strategie clară de creştere şi, în conditiile unui mediu de afaceri favorabil, va putea continua să investească la acelaşi nivel ridicat, de circa 1 miliard de euro pe an.

Cu o cifră de afaceri de circa 6 miliarde euro, valoarea directă adaugată în economie de Petrom se ridică la aproximativ 2% din PIB-ul României (2012).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb