Şedinţa Comisiei juridice cu privire la cazul senatorului Isăilă s-a amânat

E.D.
Anticorupţie / 29 aprilie 2014

Şedinţa Comisiei juridice din Senat în care trebuia să se finalizeze studierea dosarului senatorului PSD Marius Ovidiu Isăilă, a fost amânată, a anunţat preşedintele Comisiei, Cătălin Boboc.

"Din păcate, decizia nu este foarte fericită. Este decizie de amânare, într-un fel, motivată de către colegii mei care au propus aceasta şi au votat în final. Motivată pentru faptul că domnul senator nu a ajuns. Poate fi considerată o motivaţie întemeiată, dar totuşi, când ştii că ai o astfel de problemă şi pentru că noi am permis şi am solicitat prezenţa colegului nostru, era cel mai normal şi de interes pentru dumnealui, cred, să vină pentru că nu cred că ajută pe nimeni să lungim subiectul atâtea săptămâni. Îmi pare rău că nu am reuşit să finalizăm", a spus Boboc la finalul şedinţei.

Acesta a precizat că nu era obligatoriu ca senatorul Isăilă să se prezinte la Comisie.

"Nu era obligatoriu să vină. Propunerea de amânare a trecut cu 5 voturi pentru şi trei împotrivă, ca atare, cu părere de rău, trebuie să vă spun că nu prea am soluţii în momentul acesta. Propunerea de termen (pentru următoarea şedinţă a Comisiei - n.r.) a fost pentru 28 (mai - n.r.). Sunt surprins de modul în care au decurs discuţiile", a arătat preşedintele Comisiei juridice.

Acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă crede că se impune arestarea preventivă a senatorului.

"Voi exprima un vot în sensul acesta. Noi, cei de la PNL, avem o politică foarte clară în sensul acesta, cu subiecte de genul acesta. Ne exprimăm clar, tranşant, în favoarea facilitării actelor de justiţie pe care alte instanţe, şi nu noi, trebuie să le facem", a explicat Boboc.

În 10 aprilie, şeful DNA a transmis Senatului cererea pentru încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isăilă, cercetat pentru trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în perioada 2012-2014, inculpatul Isăilă, şef serviciu în Ministerul Finanţelor şi începând cu decembrie 2012 senator, prin folosirea influenţei pe care o avea sau pe care a lăsat să se înţeleagă că o are pe lângă funcţionari publici, pe care i-ar putea determina să nu îşi îndeplinească în mod corect atribuţiile de serviciu, a obţinut importante sume de bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb